Onko Havukoskella nyt Vantaan hienoin koulun piha?

203

Havukosken koulun pihalla on esimerkiksi trampoliini, kuntosalilaitteita, parkour-alue ja iso kiipeilyteline.

Havukosken koulussa lukuvuosi on alkanut uudistetussa ympäristössä. Tarhakujalla sijaitseva rakennus, joka on 31 vuotta vanha, peruskorjattiin. Koulupiha uusittiin henkilökunnan ja oppilaiden toiveita kuunnellen. Tuloksena syntyi erilaisen oppimisen mahdollistava koulu, jonka ympäristöstä löytyy myös kaikille lähiseudun asukkaille tarkoitettua yhteistä tilaa.

Uudenlaiset sisätilat tuovat mukanaan muutoksia opetuksen kulkuun, ja oppiaineet järjestäytyvät uudella tavalla.

– Koulusta löytyy oma Art House -alue käsityölle, kuvataiteelle ja teknologiaopetukselle. Lisäksi tilat mahdollistavat aiempaa paremmin muun muassa matematiikan opetuksen vaikka samanaikaisesti koko luokka-asteelle. Myös auditoriota on muutettu isosti, kertoi rehtori Arto Martikainen ennen koulujen alkua.

Martikainen toivoo, että koulun piha löytäisi mahdollisimman laajan käyttäjäkunnan Havukosken asukkaista, jotta sille olisi käyttöä myös iltaisin. Monipuolinen pihaympäristö tarjoaa erilaisia aktivoivia virikkeitä.

– Toivon, että asukkaat ottavat pihatilan omakseen. Suunnitteluvaiheessa otettiin huomioon oppilaiden ja henkilökunnan toiveet. Pihalla on pieni trampoliini, parkour-alue, kuntosalilaitteita ja monitoimikenttä, jota voi käyttää eri urheilulajeissa, kuten koripallossa. Lisäksi pihalta löytyy kiipeilyteline, joka oli oppilaiden harras toive, Arto Martikainen jatkoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.