Asukkaat pääsevät jo ideoimaan Vantaan raitiotien pysäkkien nimiä

Vantaalle suunnitellaan kovaa vauhtia raitiotietä, mutta näillä näkymin raitiovaunun kyytiin pääsee vasta vuonna 2030.

Raitiotien suunnittelusta pidetään kaikille avoimia asukastilaisuuksia eri puolilla Vantaata lokakuun aikana. Vantaan ratikasta on nyt käynnissä yleissuunnitteluvaihe.

Raitiotie kulkee noin 20 kilometrin matkan Helsingin Mellunmäestä Länsimäen, Hakunilan, Tikkurilan ja kauppakeskus Jumbon kautta Aviapolikseen ja lentoasemalle. Pysäkkejä tulee kolmisenkymmentä. Pysäkkien väli on keskimäärin 800 metriä ja vuoroväli 7, 5 – 10 minuuttia. Nopeimmillaan Vantaan ratikka voi kulkea 70 kilometriä tunnissa. Eli Vantaan raitiovaunulinja olisi pikaraitiotie.

Asukastilaisuudet ovat työpajamuotoisia, joissa pohditaan pysäkkien paikkoja, pyöräpysäköinnin tarvetta pysäkeillä, tärkeitä vaihtopaikkoja sekä pysäkkien nimiä.

Tilaisuuksissa on liikennesuunnittelijoiden lisäksi mukana asemakaavasuunnittelija, joka esittelee ratikkaan liittyviä asemakaavan muutoksia.

Asukastilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Länsimäen ja Hakunilan asukastilaisuudet on pidetty lokakuun alussa. Tikkurilan tilaisuus pidetään 23. lokakuuta Vernissan isossa salissa kello 18. Aviapoliksen tilaisuus on 30. lokakuuta Veromäen koululla kello 18.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.