Asukastyöpajoissa ideoidaan paikallisen vaikuttamisen parhaita k einoja

Vantaalla ideoidaan parhaita keinoja alueellisen osallistumisen ja aktiivisen kansalaisyhteiskunnan mahdollistamiseksi. Osallistuva Vantaa on uusi ja uusiutuva tapa kuntalaisille olla osallisena kaupungin suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Kuntalaki velvoittaa kuulemaan kuntalaista ja tarjoamaan erilaisia osallistumisen tapoja. Myös Vantaalla osallistumisen merkitys kasvaa kaupungin kasvaessa ja kunnan toiminnan muuttuessa. Vantaan visiossa kaupunkia ja palvelujen laatua kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa. Osallisuus on kaupungin toimintaa läpäisevä periaate, jonka toteutumiseksi tarvitaan monenlaisia keinoja. Näitä menetelmiä Vantaalla nyt kehitetään nykyisten lisäksi ja niiden tilalle.

Syksyllä Vantaan asukkaille toteutetun kyselyn perusteella näyttää siltä, että kiinnostusta paikalliseen osallistumiseen on, ja päätöksentekoon vaikuttaminen koetaan tärkeänä. Erityisesti vastaajia kiinnostavat asumisen ja ympäristön sekä terveyden ja sosiaalipalveluiden kysymykset. 

Paikallisen vaikuttamisen tapojaideoidaan yhdessä kaupunkilaisten ja palveluiden käyttäjien kanssa. Tammikuussa järjestetään neljä vaihtoehtoista, samansisältöistä asukastyöpajaa, joissa uusi toimintatapa, Osallistuva Vantaa, avataan kuntalaisten muotoiltavaksi.

· Ke 18.1. asukastila Kafnetti, Rautkallionkatu, Rautkallio/Koivukylä

· To 19.1. asukastila Myyrinki, Vaskivuorentie 10 B, Myyrmäki

· Ke 25.1. Hakunilan kirkon kokoustila, Hakunilantie 48, Hakunila

· To 26.1. Silkinportin toimintakeskus, Tikkurilantie 44 F, 2. kerros, Tikkurila

Kaikki pajat klo 17.30 – 20. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse pilvi.kallio-merilainen tai puhelimitse 050 314 5448.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.