Mäkihyppääjät haluavat pelastaa Herttoniemen hyppyrimäet

Herttoniemi-seura ja Helsingin mäkihyppääjät haluavat selvittää mahdollisuudet Herttoniemen hyppyrimäkien säilyttämiseksi.

Puuhamiesten mukaan lähtökohtana tulee olla yhdessä kaupungin kanssa selvittää mahdollisuus joko mäen säilyttämiseen peruskorjauksen kautta tai hyppyrimäen korvaamiseen uudella.

Vaihtoehtona kokonaan uusi mäkihyppytorni

Uudiskohde olisi siltä osin myös kiehtova, että samalla mäkihyppytorni voisi saada korkeutta lisää ja sen kiinnostavuus kilpailumäkenä lisääntyisi. Nyt alle 50 metrin K-pisteellä mäkihyppykilpailut olisivat enimmäkseen nuorten kisoja.

Kaupungin kanta uuteen investointiin on ollut kriittinen, mutta ei purkukaan ole halpaa. Uskon, että kaupunki tulee vastaan jos löydämme konkreettisen suunnitelman ja sille rahoituksen. Lopulta päätös on kaupunginvaltuutettujen, jotka voivat päättää mahdollistaa myös jatkossa mäkihyppyharrastuksen Helsingissä.

Laatikkoon:

Mäen ystäville järjestettään yhteinen tapaaminen tiistaina 2. toukokuuta kello 18.00 – 20.00 Herttoniemen kirjastolle, os. Kettutie 8 C. Tilaisuus on siis avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Tervetuloa.

Herttoniemen Hyppyrimäen mäkiennätyksen 49,0 metriä on hypännyt Toni Nieminen. Mieshän muistetaan myös 1992 Albertvillen talviolympialaisissa hyppäämästä olympiakullasta.

kuva Hiihtoliitto

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.