Käyttäjät kehuvat Helsingin maauimaloita

Helsingin maauimalat liikuttivat kesän 2016 aikana satojatuhansia kuntoilijoita. Uimastadionilla kävi yhteensä 256 141 asiakasta, kun Kumpulan maauimalassa vieraili yhteensä 103 592 kävijää. Tehdyn kävijätutkimuksen mukaan maauimaloissa vierailleista asiakkaista peräti 99 prosenttia koki käynnin seurauksena voivansa paremmin kuin ennen vierailuaan. Tutkimuksessa haastatelluilta Uimastadion sai komean kokonaisarvosan 4,4 (maksimiarvosana 5), ja Kumpula ylsi liki yhtä hienoon arvosanaan 4,3.

Samaisen tutkimuksen mukaan myös maauimaloiden hinta-laatusuhde, aukioloajat, henkilökunnan palvelualttius ja yleinen siisteys saivat suurta kiitosta. Maauimaloiden siisteyteen toivottiin silti myös parannusta, joten tulevana kesänä Uimastadionin ja Kumpulan henkilökunta tekee parhaansa, jotta maauimaloissa olisi mahdollisimman miellyttävää vierailla.

Talven ja kevään aikana maauimaloissa tehdään myös monia kunnostus- ja remonttitöitä, jotta maauimalat olisivat jälleen ensi kesänä iskussa ja palvelisivat kuntoilijoita ihanteellisella tavalla. Esimerkiksi Uimastadionin hyppytorni remontoidaan timanttiseen kuntoon tulevaa kesää varten, ja molempien maauimaloiden opastekäytäntöjä selkiytetään.

Kumpulan maauimalan hyppytorni. Kuva: Akifoto oy/liikuntavirasto