Helsinki päivittää skeittipaikkoja ja frisbeegolfratoja

Helsingin kaupunkiympäristön toimialalla päivitetään skeitti- ja frisbeegolfohjelmia. Ideoita ja palautetta ohjelmien laatimisen tueksi kerätään karttakyselyillä 2.−23.11.2020.

Kaupunki toivoo mielipiteitä skeittipaikkojen ja frisbeegolfratojen nykytilasta ja siitä, miten näitä palveluita tulisi kehittää. Linkki karttakyselyyn löytyy Helsingin kaupungin nettisivulta.

Helsingin kaupunki pyrkii tarjoamaan turvallisia harrastuspaikkoja kaikenikäisille ja -taitoisille skeittauksen harrastajille rakentamalla ja ylläpitämällä mahdollisimman monipuolista ja helposti saavutettavissa olevaa skeittipaikkaverkostoa.
Skeittipaikkoja käyttävät aktiivisesti myös scoottaajat, bmx-pyöräilijät ja rullaluistelijat. Skeittipaikkojen suunnittelussa pyritään huomioimaan eri lajit ja tuottamaan lajeja yhdistäviä olosuhteita.

Helsingissä on viisi frisbeegolfrataa ja kaksi harjoitusaluetta. Ratojen suunnittelun ja toteutuksen tueksi Helsingin kaupunki on laatinut ohjeistuksen, jolla luodaan turvalliset lähtökohdat suunnittelun kautta lajin harrastamiseen. Kaupunki tekee yhteistyötä ja sopimuksia lajin harrastajien ja lajiyhdistysten kanssa frisbeegolfalueiden perustamisesta, käytöstä sekä hoidosta.

Kuva: Vuosaaren skeittipuisto. Kuva: Helsingin kaupunki / Konsta Linkola.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.