ToPo Naisten joukkueessa Korisliigan ykköstykki

Naisten korisliigaa on takana kahdeksan kierrosta ja ToPo Naiset löytyy sarjataulukosta neljänneltä sijalta. Nuoren joukkueen alkukausi on lähtenyt jopa odotuksia kirkkaammin liikkeelle. Joukkue on pelannut ennakkoluulottomasti ja nuoret pelaajat eivät ole kumartaneet kokemusta vaan lähteneet haastamaan liigakenttiä onnistuneesti.

Alkukauden menestyksen ja voittojen takana on ollut kuitenkin eniten esillä joukkueen amerikkalaisvahvistus Alex Louin, joka on ravisuttanut Naisten Korisliigaa pistetehtailullaan ottelusta toiseen. Kauden suurin pistesaalis yhdestä ottelusta on toistaiseksi 43 pistettä ja Ravintola Blanccon kummipelaaja Alex on yltänyt myös toisenkin kerran 40 pisteen haamurajaan. Keskiarvolla 32 pistettä per ottelu porskuttava Louin johtaa sarjan pistetilastoa peräti 9 pisteellä seuraavaa. Toisena tilastoissa on Suomen maajoukkueen tähtipelaaja Awak Kuier, joka on tehnyt toistaiseksi 23 pistettä per ottelu. Erityisen merkittävän pistetehtailusta tekee kun vastustajilla on jo ensimmäisestä ottelusta lähtien ollut tiedossa Louinin tärkeys ToPon pelissä. Häntä on yritetty pitää joskus jopa neljällä pelaajalla, mutta usein jäänyt vain yritykseksi.

Laiturin paikalla viihtyvän Louinin omintakeinen heittotekniikka säväyttää katsomoon asti, mutta eniten ihastusta aiheuttaa kun pallot löytävät sukan pohjalle kerta toisensa jälkeen. Katsomossa häntä verrataan aina ToPo-legenda Pere Klingasta ja NBA-tähti Curryyn. Louinin heitto lähtee usein kaukaa, mutta yhtäläisyyksistä ehkä suurin on ääni kun pallo lävistää sukan, ääni joka syntyy vain eliittiheittäjien toimesta. Louin on äänestetty jo kolmesti kotiottelun Cafe Tarina – Player of The Game pelaajaksi.

ToPo Naiset ja Alex Louin pelaavat seuraavan kerran kotonaan Munkkiniemen Yhteiskoululla lauantaina 30.11. klo 15:00, jolloin vastaan asettuu Vimpelin Veto.