Sibelius Singing -kilpailu Järvenpäähän 2025

Baritoni Aarne Pelkonen ja pianisti Juho Alakärppä. Kuva: Heikki Tuuli

Järvenpään Sibeliusviikot ry järjestää yhteistyössä Järvenpään kaupungin kanssa Sibelius Singing kansainvälisen duokilpailun reilun vuoden päästä keväällä 24.–26.4.2025 Järvenpää-talolla.

Järvenpään Sibeliusviikot ry:n puheenjohtaja Mia Kari on iloinen, että Sibelius Singing -musiikkikilpailu saadaan toteutettua jälleen yhteistyössä Järvenpään kaupungin kanssa.

Edellinen kilpailu peruuntui viime metreillä maaliskuussa 2020 koronapandemian vuoksi.

– Kilpailuvalmistelut oli viimeistelty vuodelle 2020, ja pystymme hyvin jatkamaan näiden aiempien suunnitelmiemme pohjalta. On todella hienoa, että kaupunki on halukas edelleen yhteistyöhön kanssamme. Yhdistyksemme aktiivinen pieni hallitus tekee tämän kilpailun rakkaudesta Sibeliuksen musiikkiin sekä ylläpitääkseen Järvenpään mainetta Sibeliuksen kotikaupunkina, Mia Kari kertoo tiedotteessa.

Sibelius Singing -kilpailun pääsihteeri Terhi Luukkonen kertoo, että tulossa on kansainvälisesti ainutlaatuinen musiikkikilpailutapahtuma.

– Kilpailu on tarkoitettu laulaja-pianistipareille ja ohjelmiston keskiössä ovat Sibeliuksen säveltämät yksinlaulut. Tämä on yksi tapa lisätä laulujen tunnettuutta myös ulkomailla, kun nuoret laulaja-pianistiparit ottavat Sibeliuksen lauluja ohjelmistoonsa.

– Heitä houkuttelee Järvenpäähän kilpailemaan myös mahdollisuus vierailla säveltäjän kotona Ainolassa. Uskon että kansainvälisten kilpailijoiden vierailu Järvenpäässä näkyy ja kuuluu hyvin myös kaupunkilaisille.

Järvenpään Sibelius-viikot ry on järjestänyt kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun kolme kertaa, vuosina 2007, 2011 ja 2015. Vuoden 2015 kilpailun voitti baritoni Aarne Pelkonen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.