Siitepölykausi on alkanut tavanomaista aiemmin

Siitepölykausi on alkanut Suomessa tavanomaista aiemmin. Samaan aikaan ihmiset ulkoilevat nyt paljon.

”Siitepölykausi alkoi tänä vuonna Suomessa poikkeuksellisen aikaisin. Poikkeuksellista on myös suomalaisten ulkona liikkumisen määrä, mihin vaikuttavat vallitsevat olosuhteet. Siitepölyallergian oireita voi tuntua silmissä, nenässä sekä iholla. Tuleva pääsiäinen lisää varmasti entisestään ulkoilun määrää, ja allergiaoireet voivat tulla osalle yllätyksenä”, proviisori Paula Hägg sanoo.

Asiantuntijan vinkit nenän, silmien ja ihon allergiaoireiden hoitoon

Nenä kutisee, vuotaa ja aivastuttaa?

Siitepölyallergia tuntuu erityisesti nenän limakalvoilla. Kortisonia sisältävä nenäsuihke on tehokkain apu allergiseen nuhaan. Tärkeää on aloittaa hoito ajoissa, sillä kortisoninenäsuihkeiden täysi teho saavutetaan vasta 1-2 viikon kuluessa. Limakalvojen puhdistaminen suolaliuoksella nenäkannun avulla voi auttaa lievittämään tukkoisuutta. Myös nenän limakalvojen kosteutus ja hoitaminen nenäsuihkeella tai -öljyllä voi olla avuksi.

Silmiä punoittaa, kutisee ja ne vuotavat?

Antihistamiinisilmätippojen säännöllinen käyttö auttaa allergisiin silmäoireisiin. Silmäoireita voi helpottaa myös antihistamiinitableteilla. Silmien kosteutus ja huuhtelu kosteuttavilla silmätipoilla auttavat lievittämään oireita. Silmien hieromista likaisilla käsillä tulee välttää.

Iho kutisee, punoittaa tai siinä on ihottumaa?

Iho-oireita voi helpottaa suosimalla hellävaraisia ihonhoitotuotteita, joissa ei ole yleisimpiä allergeeneja, kuten säilöntäaineita, hajusteita tai väriaineita. Päivittäinen pesu haalealla vedellä sekä ihon kosteudesta huolehtiminen säännöllisellä rasvaamisella auttaa oireisiin. Raapimista ja ihoa kuivattavia tai hankaavia materiaaleja tulee välttää.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.