Roosa nauhan rohkea suunnittelija kannustaa tarttumaan hetkeen

Maria Veitola: Tämä hetki on meidän

Maria Veitola on suunnitellut rintanauhan lisäksi myös uuden Roosa nauha -rannekkeen.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta. Tämän vuoden teemana ovat huonoennusteiset syövät. Keräyksellä tavoitellaan vähintään 3,7 miljoonan euron pottia syöpätutkimukselle. Roosa nauhan on suunnitellut Maria Veitola, joka muistuttaa, että tämä hetki on meidän.

Tämän vuoden Roosa nauhan suunnittelija on Maria Veitola. Hän pitää Roosa nauhan suunnittelemista merkityksellisenä ja vastuullisena tehtävänä. ”Roosa nauha -keräyksen tärkeä tehtävä on kerätä varoja syöpätutkimukselle, mutta toinen tärkeä arvo on tehdä syöpää näkyväksi ja rikkoa puhumattomuuden kulttuuria”, hän painottaa.

”Joskus minulta kysytään, miksi olen niin rohkea ja miksi uskallan tai jaksan tehdä asioita, joita teen. Se johtuu juuri siitä, että ajattelen kuolemaa joka päivä – koska elämä on rajallinen. Jos haluan tehdä jotain, niin pitää mennä sitä tekemistä kohti, koska meillä on vain tämä hetki”, sanoo isänsä haimasyövälle menettänyt Veitola.

Vuoden 2022 Roosa nauha koostuu eri väreistä, erilaisista hetkistä, jotka muodostavat mosaiikkimaisen kuvion. Värien voi nähdä symboloivan myös erilaisia syöpiä. ”Jokainen nauha on kantajansa tavoin uniikki. Kannetaan nauhaa muistutuksena siitä, että on vain tämä hetki ja se on meidän”, kannustaa Veitola.

Teemana huonoennusteiset syövät

Roosa nauha -keräys nostaa tänä syksynä esille huonoennusteiset syövät. Huonoennusteinen syöpä johtaa useimpien potilaiden kuolemaan, sillä parantavia hoitomuotoja ei vielä ole. Vain tutkimuksen avulla voidaan kehittää hoitoja, jotta kukaan ei enää menehtyisi syöpään. Jokainen estetty syöpäkuolema on tutkimuksen ansiota.

Syöpäsäätiön lahjoittajien rooli on ollut aivan oleellinen siinä, että Syöpäsäätiö on voinut tukea pitkäjänteisesti kaikkea syöpätutkimusta, mukaan lukien syöpäseulontoihin liittyvä tutkimustyö, jonka ansiosta on juuri käynnistynyt valtakunnallinen suolistosyövän seulontaohjelma.

“Syöpään sairastuu elämänsä aikana joka kolmas suomalainen. Syöpä koskettaa jokaista meistä tavalla tai toisella. Vain tutkimuksen avulla syöpä voidaan voittaa – siksi lahjoittajien tuki on elintärkeää”, sanoo tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors Syöpäsäätiöstä.

“Roosa nauha -keräys ja sille tehdyt lahjoitukset hyödyttävät kaikkia syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään. Tänä vuonna yhteinen tavoitteemme on kerätä 3,7 miljoonaa euroa suomalaiselle syöpätutkimukselle”, kertoo varainhankintajohtaja Sari Meller.

 


Nauhoilla, tuotteilla ja lahjoituksilla syöpää vastaan 

Roosa nauha -keräys on käynnissä 22.9.–31.10. Viiden euron hintaisia Roosa nauhoja myyvät K-ryhmän kaupat, S-ryhmän ketjut ja Lindex sekä alueelliset syöpäyhdistykset ympäri Suomen. Nauhoja on myynnissä syöpäyhdistysten lisäksi Propo ja Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland- potilasjärjestöjen kautta.

Lahjoituksen keräykseen voi tehdä  verkossa osoitteessa roosanauha.fi

*lahjoitustilille FI20 2344 1800 0032 29 viitteellä 5445 ja yritykset viitteellä 54454

*tekstiviestillä: tekstaa ROOSA numeroon 16499 (10 euron lahjoitus veloitetaan puhelinlaskussa)

*MobilePaylla: lahjoita haluamasi summa numeroon 55714

Hyväntekeväisyysohjelma Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa nähdään livelähetyksenä MTV3:lla sunnuntaina 30.10. klo 19.30.


 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.