Venemessut tuo kesän kymmeneksi päiväksi Messukeskukseen

Vene 20 Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma ja järjestetään 7. – 16.2. Messukeskuksessa Helsingissä. Venemessuilla komeilee 500 venettä ja tarjolla on monipuolisesti veneilytarvikkeita ja -varusteita sekä kalastukseen ja vesiharrasteisiin liittyviä tuotteita. Kiinnostava ohjelma vie maailman merille, opastaa veneen valinnassa ja kunnostamisessa, kertoo parhaat veneilykohteet ja kalastajien vinkit. Messuilla pääsee kokeilemaan suppausta, sukeltamista ja merenneitouintia. Tänä vuonna on vahvasti esillä ympäristöasiat ja tarjolla paljon tieto aloitteleville veneilijöille.

Venemessuilla esitellään pääasiassa erikokoisia ja erilaisiin tarkoituksiin soveltuvia avo-, retki- ja matkamoottoriveneitä. Reilusti yli puolet moottoriveneistä on suomalaisia. Messuilla esitellään uutuudet, mutta myös aikaisempien vuosien suosikkimalleja. Suomalaisista venemerkeistä uutuuksia messuilla esittelevät Alutroll, AMT, Aquador, Axopar, Buster, Faster, Finnmaster, Nord Star, Silver, Suvi, Terhi, TG, XO ja Yamarin. Muita suosittuja suomalaisvenemerkkejä messuilla ovat muun muassa Bella, Cross, Falcon, Flipper, Grandezza, Husky, Marino, Sargo ja Targa.

Venemessujen suurin moottorivene on Sunseeker Predator 60 EV0 ja suurin purjevene Zer0emission TP52 -kisavene. Kiinnostava uutuus on ruotsalainen foilaava sähkövene Candela Seven. Tänä vuonna messuilla nähdään myös pitkästä aikaa brittiläisiä Fairline ja norjalaisia Windy-veneitä.

Purjeveneitä messuilla on yli kymmenen. Messuilla esitellään Beneteau Oceanis 30.1, Beneteau Oceanis 38.1:n Performance-versio ja Hanse 348. Veneet soveltuvat erinomaisesti sekä kokonsa että käsiteltävyytensä puolesta Suomen vesille. Purjehdussatamassa on myös kaksi urheilullista pikkupurtta, Beneteau First 14 ja 18, kisaamisesta ja vauhdista kiinnostuneille purjehtijoille. Messuilla on esillä useita foilaavia pieniä veneitä, Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n osastolla kisaveneitä, klassikkovenealueella kaksi päiväpurtta ja Venemestarin Telakalla kunnostettavana purjevene.

Klassikkovenealueella on purjeveneiden lisäksi taidokkaasti kunnostettuja moottoriveneitä ja veneveistämöiden taidonnäytteitä.

Yksi suurimmista venemessuilla koskaan esitellyistä purjeveneistä

Venemessuilla komeileva Zer°emission TP52 -vene kilpailee merten saastumista vastaan ja lisää tietoisuutta merten tilasta, roskaamisesta ja suojelusta. Zer°emission TP52 on Americas Cup -tiimin Oracle Racing 2008 rakennuttama ja Reichel/Pugh suunnittelema kilpavene. Se on yksi nopeimpia kiinteäkölisiä kilpaveneitä maailmassa ja saavutetut huippunopeudet ovat yli 30 solmua. Vene on rakennettu täysin hiilikuidusta ja purjehdusvalmiina se painaa vain 7320 kiloa. Veneen kippari Samuli Leisti on paikalla esittelemässä viiden metrin korkeudessa olevaa venettään. Yksi miehistön jäsenistä on Mikko Leppilampi, joka on puhumassa messuilla lauantaina 8.2. klo 15. Venemessuilta vene lähtee suoraan kisaamaan maailman merille.

Veneilyn aloittaminen ei ole vaikeaa

Venemessuilla järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Aloittelevan veneilijän aamu sunnuntaina 9.2. klo 10-12. Tilaisuudessa saa vinkkejä veneilyharrastuksen aloittamiseen, tietoa veneily- ja purjehdusseuroista sekä muista käytännön asioita. Tavoitteena on saada lisää harrastajia veneilyn ja purjehtimisen pariin. Veneilijän aamuun voi ilmoittautua ennakkoon www.venemessut.fi Venemessujen ohjelmapisteissä on myös entistä enemmän tietoa aloitteleville veneilijöille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry esittelee toimintaansa Yhdessä vesille -alueella.

Tietoa veneen kunnostuksesta, uutuusveneistä ja veneilykohteista

Totalveneen Messissä esitellään Messujen uutuusmoottoriveneet. Sieltä saa tietoa erilaisista moottorivenetyypeistä, pääkaupunkiseudun päiväretkeilykohteista ja uudesta vesiliikennelaista. Venemestarin Telakalla kunnostetaan veneitä. Telakalla voi seurata työnäytöksiä; lämmityslaitteen huoltoa, pohjan kunnostusta, kylkien maalausta ja keraamista pintakäsittelyä sekä törmäyslistan ja parraslistan vaihtoa ja synteettisen tiikkiturkin ja -täkin asennusta. Telakalla kerrotaan telakointivaihtoehdoista, sähköturvallisuudesta, käytetyn veneen kuntokartoituksesta, vahinkovauriokorjauksista ja verhoilukursseista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.