Malminkartanonhuipun valloitus 30.9.2023

Malminkartanon kuntoportaissa on 347 askelmaa. Viimeistään kuudetta kertaa ylös kavutessaan tietää jo kuntoilleensa…

Malminkartanossa järjestetään syksyllä jokaisen kuntoa haastava tapahtuma, kun lauantaina 30.9. kivutaan Malminkartanohuipun rinteitä ja portaita. Malminkartanonhuippu on Helsingin korkein kohta, n. 91 metrin korkeudella merenpinnasta ja sijaitsee Naapuripellontiellä Helsingissä. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran viime syksynä ja se sai osallistuneilta erittäin positiivista palautetta.

Tapahtumassa on pyöräily + porrasnoususarja sekä pelkkä porrasnoususarja

Pyöräily + porrasnousun kilpa- ja pidemmässä kuntosarjassa pyöräillään 18 km (8. kierrosta) ja noustaan 347 porrasta 6. kertaa Malminkartanon portaat ylös. Yhteensä siinä tulee noustua 1000 metriä. Lyhyemmässä kuntosarjassa ja 16v sarjassa pyöräillään 4. kierrosta ja noustaan portaat 3. kertaa. Yhteensä tulee 500 nousumetriä. Tapahtuman 13v- ja sprinttisarjassa pyöräillään 2. kierrosta
ja noustaan portaat 2. kertaa. Lisäksi on mahdollista tehdä kisa viestinä, missä toinen pyöräilee ja toinen nousee portaita.

​Tapahtumassa on mukana myös koko maan porrasinnostuksen innostamana pelkkä porrasnoususarja, missä kilpasarjassa noustaan portaat 10. kertaa, kunto- ja 16v sarjassa 5. kertaa, sekä 13v sarjassa 3. kertaa.

-Idea tämän tapahtuman järjestämiselle on syntynyt siitä, kun olemme syksyisin seuramme Triathlon Vantaan porukalla jo vuosia tehneet pitkänä lenkkinä maastopyörä + porrasnousu yhdistelmää. Missä olemme ajaneet Keravan, Möskärin, Malminkartanon, Paloheinän, Herttoniemen ja
Myllypuron portaiden päälle ja kävelty aina kerran portaat alas ja ylös. Seuran nuoremmat urheilijat ovat kiertäneet oman pienemmän kierroksen, kertoo Paul Sjöholm TrifForFunista.

-Lisäksi olemme syksyisin tehneet Hakunilan vesitorniin yhdistelmää missä ensin on ajeltu pyöräily kierroksia mäkeä ylös ja alas sekä sen jälkeen samaa juoksemalla ja tarvittaessa kovakuntoisimmille on lisätty juoksuun vielä painoliivit. Näistä on porukat olleet innoissaan ja näin syntyi idea tapahtumasta Malminkartanonhuipun valloitus, missä kivutaan Helsingin korkeimmalle paikalle ja pisimmillä portailla, Paul jatkaa.

Tapahtumasivut ja ilmoittautuminen: https://www.triforfun.net/huipunvalloitus

Tapahtumanjärjestäjänä toimii TriForFun

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.