Tässä on ratkaisu monelle salmiakkiaddiktista kärsivälle: Uusi lakritsi- ja salmiakkifanien toivekirja opastaa, miten monella tavalla mustaa herkkua voi keittiössä käyttää: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa.
”Silmissäni sumenee puolen päivän jälkeen jos en saa salmiakkia”
Lakritsi on paljon muutakin kuin makea herkku. Sen omintakeinen maku tuo ainutlaatuisen lisän niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin.
Lakritsijuurten, -pötköjen, -jauheen, -uutteiden ja -siirapin käyttöä kannattaa kokeilla keittiössä – ne kaikki antavat ruoalle hienovaraisen, selvästi erottuvan maun. Kokeile vaikka lakritsiglaseerattua kanaa tai porsaanpaistia. Glaseerauskastike korostaa lihan makua ja tekee pinnasta herkullisen rapean. Lakritsi ja salmiakki toimivat mahtavina mausteina myös salaatinkastikkeessa, juomissa ja säilykkeissä.
Lakritsi- ja salmiakkikeittokirja
ISBN 9789523128149
Carol Wilson
Suomennos Anna Maija Luomi
205 x 255 mm
Sidottu, nelivärinen
128 s.
Ilmestyy viikolla 6/2019