Kirjeitä New Yorkista

Trumpetisti Simo Salmisen tarina on koskettava kertomus huippumuusikon lyhyehköksi jääneestä urasta

Jazzmuusikko Teemu Salminen kertoo nuoremman veljensä Simo Salmisen elämänmatkasta jazzmaailman huipulle myötäelävästi ja rehellisesti.

Teemu Salmisen muusikkoelämäkerta Kirjeitä New Yorkista – trumpetisti Simo Salmisen tarina on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Kukaan suomalainen jazzmuusikko ei ole päässyt niin pitkälle yhtä nuorena kuin New Yorkiin 22-vuotiaana Thad Jones/Mel Lewis Orchestran trumpetistiksi rekrytoitu Simo Salminen. Hän soitti myös Buddy Richin, Mel Lewisin, Machiton, Tito Puenten ja Eddie Palmierin orkestereissa. Nopea nousu huipulle vaati kuitenkin veronsa, ja ikäpolvensa lahjakkaimpiin kuuluneen jazztaiteilijan ura huipulla kesti vain kymmenkunta vuotta.

Simo Salmisen vanhempi veli Teemu Salminen, itsekin yksi suomalaisen big band – jazzin uranuurtajista, kertoo Simon tarinan myötäelävästi ja rehellisesti. Kirja kuvaa veljesten yhteistä lapsuutta, etsiytymistä musiikin pariin ja heidän myöhempiä urapolkujaan jazzin parissa. Ennen kaikkea Kirjeitä New Yorkista on kuitenkin koskettava tarina Simo Salmisen, suomalaisen huipputrumpetistin elämästä ja sen päättymisestä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.