John Lennonin ”Lost Weekend” New Yorkin kattohuoneisto

Tuottelias musiikin, lyriikoiden, piirrosten sekä tarinoiden luoja sekä Beatles yhtyeen perustaja John Lennon oli vapaa sielu jonka päässä runous kukki samaan aikaan kun hän yritti päästä selville  elämän ydinasioista. Hän ja hänen vaimonsa Yoko Ono olivat tulisieluisia Vietnamin sodan vastustajia sekä kumppaneita myös musiikin luomisen saralla. Heidän elämänsä oli jatkuvasti suurennuslasin alla heidän ollessaan suuria julkisuuden henkilöitä. Niin täydelliseltä ja kuitenkin oudolta kuin heidän suhteensa vaikuttikin sai se välillä todella hyvinkin outoja piirteitä. Eräässä vaiheessa Yoko ehdotti että pari eroaisi ja että John aloittaisi suhteen heidän henkilökohtaisen asistenttinsa May Pangin kanssa. Yokon rohkaisemana John ja May alkoivatkin seurustella asuen Manhattanin kattohuoneistossa 18 kuukautta. John risti asunnon ”Lost Weekend” nimiseksi ennenkuin hän palasi Yokon luokse 1975. Tämä kattohuoneisto on nyt myynnissä hintaan 5.5 miljoonaa dollaria.

Lennon-Pangin suhteen aikoihin oli John jo saavuttanut Beatles yhtyeen kanssa kaiken mahdollisen menestyksen ja alkoi luoda omaa musiikillista soolouraansa. Työstäessään Walls and Bridges-albumia joka oli hänen uransa viides hän ja May muuttivat vajaan 400 neliön kolmikerroksiseen kattohuoneistoon. Asuntoa kiertää terassi josta aukeavat näkymät East Riverille josta on hienoa seurata jokiliikennettä sekä New Yorkin kaupungin silhuettia. Juuri tällä terassilla John ja May väittivät nähneensä ufon jota John kuvaili hyvin tarkasti myöhemmissä haastatteluissa. Nyt täysin uudistetulle ja kunnostetulle 200 neliön terassille joka sijaitsee 1928 rakennetun Sutton Place rakennuksen huipulla pääsee pääkerroksen jokaisesta huoneesta. Asunnossa on kolme kerrosta, viisi makuuhuonetta ja neljä kylpyhuonetta sekä neljä takkaa, kirjasto ja mediahuone jossa voi kuunnella musiikkia ja katsella elokuvia. Olohuone sijaitsee sisääntulokerroksessa. Kaikki huoneet ovat korkeat ja puisia lattioita koristavat upotukset. Asunnossa on gourmettason keittiö jossa on vivahteita ranskalaisesta maalaistyylistä. Ruokailuhuoneen pöydän ääreen mahtuu 20 ruokailijaa. Seuraavassa kerroksessa on yli neljä metriä korkea päämakuuhuone jossa on kaksi kylpyhuonetta, takka sekä kaksitasoinen pukeutumis-  ja vaatehuone. Alimmassa kerroksessa on kokonaan oma yhden makuuhuoneen asuntonsa johon pääsee sekä asunnon sisältä että oman yksityisen sisäänkäynnin kautta. Rakennuksessa suhtaudutaan lemmikkeihin suopeasti, siinä on kellon ympäri palveleva vahtimestari ja rakennuksen sivustoilla ovat maisemoidut puutarhat ja se sijaitsee hiljaisen kujan päässä. Inspiroivat näköalat joelle, kaupunkiin ja yön valoihin avautuvat terassin lisäksi myös huoneiden suurista ikkunoista.

Vaikkakin John lopulta palasi Yokon luokse asuen viimeiset viisi vuottaan kuolemaansa saakka 1980 otettiin kuitenkin kuuluisat ja ikoniset kuvat hänestä Lost Weekend kattohuoneiston terassilla, kuvat jotka ovat osa Andy Warholin  ”New York City” kokoelmaa joka julkaistiin Interview aikakausilehdessä 1974.

Lisää luksusasuntoja välittää TopTenRealEstates

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.