Ikäihmisten hyvinvointi on meidän kaikkien vastuulla, tule mukaan!

71

Sosiaalista ilottelua, porukalla positiivisuutta elämään! Sippe tarjoaa jokaiselle yhteiskunnallisen vastuunsa kantavalle yritykselle ja organisaatiolle mahdollisuuden edistää ikääntyneiden hyvinvointia ja työuran jälkeistä merkityksellistä elämää.

 

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnaan Sippe-projektissa on käytössä vapaaehtoistoiminnan malli, jossa seniorit kokoontuvat yhteen iloisten ja innostavien hyvinvointikutsujen merkeissä. Virkistävän yhdessäolon lisäksi osallistujat oppivat uutta hyvinvoinnin aiheista, kuten luonto, uni ja musiikki.  – Meillä on valmis, hyväksi koettu ja joustava konsepti, jota levitämme valtakunnallisesti. Tarjoamme yrityksille ja järjestöille näkyvyyttä ja erilaisia yhteistyömahdollisuuksia, jotta he voivat olla kantamassa vastuuta sekä eläköityvien työntekijöidensä että muiden ikääntyneiden hyvinvoinnista, kertoo projektisuunnittelija Anni Suvitie.

– Organisaation arvopohjan on tärkeää näkyä toiminnassa, mietiskelee Suvitie. Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnas on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka perusarvoja ovat arvonanto, voimavaralähtöisyys, yhteisöllisyys, rohkea uudistaminen sekä turvallinen ja kodikas ympäristö. Olemalla mukana Sippe-toiminnassa yritykset vahvistavat vastuullisuuttaan vähentämällä ikääntyneiden yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Muun muassa koronan myötä digiloikan tehneet ikääntyneet pääsevät osallistumaan hyvinvointikutsuille nyt myös verkossa.

– Yhteistyön myötä yritykset saavat näkyvyyttä Sippen laajassa verkostossa. Kannustan yrityksiä ja yhdistyksiä lähtemään mukaan Sippe-toimintaan. Voimme esimerkiksi kouluttaa teille omia Sippe-vapaaehtoisia, Suvitie hehkuttaa.

Teksti: Maija-Liisa Saksa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.