Anne Rice : Vampyyriromaanien ja New Orleansin kartanoiden kuningatar

Anne Ricen kuollessa joulukuussa 80-vuotiaana New Orleans menetti yhden ainutlaatuisimmista hahmoistaan. Vuonna 1976 julkaistun romaanin ja myyntimenestyksen Interview With a Vampire ja sen 13 jatko-osan sekä 40 romaanin kirjoittajan kirjoja on myyty yli 150 miljoonaa. Vampyyrin imago kirjallisuudessa muuttui Ricen kirjojen kautta kokonaan ja ne ovat inspiroineet lukemattomia muita kirjoittajia. New Orleansista kotoisin oleva Anne puolusti kaupungin etelägoottilaista estetiikkaa ja omisti monia ylellisiä NOLA-koteja, mukaan lukien 1880-luvun Saint Charles Avenue -kartanon, jossa sanotaan kummittelevan. Hänen fanilegioonansa ovat kerääntyneet Garden Districtiin ja French Quarteriin haluten seurata kirjojen hahmojen jalanjälkiä ja ihailla ympäristön pelottavaa tunnelmaa.

Vuonna 1993 Rice osti kolmikerroksisen punatiilisen 1800-luvun rakennuksen, joka tunnetaan nimellä St. Elizabeth’s ja joka oli aiemmin ollut orpokoti ja katolinen tyttökoulu. Anne teki siitä New Orleansin suurimman kodin, joka on kokonaisen korttelin kokoinen. Hän isännöi hyväntekeväisyystilaisuuksia ja järjesti yleisökierroksia käyttämällä varoja 4400 neliön rakennuksen entisöimiseen. Talo on National Register of Historic Places -rekisterissä. Ajaessaan toimintojaan alas miehensä kuoleman jälkeen hän myi rakennuksen sijoittajille, jotka muuttivat rakennuksen luksusasunnoiksi. Niistä suurin ja näyttävin, The Chapel, myytiin huutokaupassa vuonna 2018.

Chapel jota käytettiin uskonnollisiin jumalanpalveluksiin orpokodin päivinä, muuntui Annen aikana laajan nukkekokoelman kodiksi.  Täysin kunnostetussa kappelissa on nyt 470 neliötä, kolme makuuhuonetta ja viisi kylpyhuonetta, ja siinä on upeat 43 senttiä leveät lasimaalaukset. Kermanväriset seinät ja vaaleat kovapuulattiat  kylpevät hienovaraisen sävyisessä valossa. Laadukkaissa viimeistelyissä on säilytetty kodin historialliset yksityiskohdat ja ainutlaatuinen viehätys. Upea Great Room tekee vaikutuksen sijaitessaan kaksikerroksissa katedraalikattoisessa tilassa. Avoin pohjaratkaisu yhdistää saumattomasti oleskelu- ja ruokailutilat. Huippuluokan keittiössä on Thermador-laitteet, Berloni-kaapit, hovimestarin ruokakomero ja viinihuone. Tilavassa pääsviitissä on korkea katto ja tilava vaatehuone sekä kylpyhuone, jossa on kaksi pesuallasta, lämmitetyt peilit ja kuudentoista suuttimen suihku. Kodissa on myös kirjasto, luola, pesula ja teatteri. Koko yhteisön ylellisyyksiin kuuluvat myös maanalainen uima-allas, kauniisti maisemoitu piha, useita gallerioita, aidattu pysäköinti, turvamiesten palvelut, runsaasti yhteisiä tiloja ja tyylikäs sisäpiha, joten asumismukavuus on taattu.

Kuuluislla Mardi Gras Parade -reitin varrella sijaitseva St. Elizabethin kortteli on ehdottomalla paikalla New Orleansin puutarha-alueella. Talo on vain viiden minuutin päässä kuuluisasta Audubonin eläintarhasta ja kävelymatkan päässä historiallisesta Saint Charles -raitiovaunusta, joka on maailman vanhin jatkuvasti toimiva linja. Rakennukset sijaitsevat ideaalisti myös ajatellen Jazz and Heritage -festivaalin ja Voodoo-festivaalin läheisyyttä. Lähellä ovat myös lukuisat kaupat, ravintolat, puistot ja jopa vuosisatoja vanhat hautausmaat makaaberiin menoon mieltyneille. 

Lisää luksustaloja välittää TopTenRealEstateDeals

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.