Sankarikoirat pelastavat ihmishenkiä

Kennelliitto myöntää vuonna 2018 Sankarikoiran arvon 18 koiralle. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Kennelliitto palkitsee Sankarikoirat Koiramessut-tapahtumassa sunnuntaina 16. joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

– Kennelliitolla on taas ilo palkita sankarikoiria, joita on tänäkin vuonna useita. Tänäkin vuonna sankarikoirien tarinat osoittavat, kuinka monilla eri tavoilla koira voi auttaa ihmistä. Tällaiset positiiviset viestit koirien ja ihmisten hyvästä suhteesta ovat enemmän kuin tervetulleita, toteaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Koirat pelastivat ihmishenkiä varoittamalla sairaskohtauksista ja hengenvaarallisista tilanteista kuten tulipalosta, räjähdyksestä tai häkämyrkytyksestä. Ne myös puolustivat ihmisiä eri tilanteissa ja auttoivat pelastamaan ihmisiä hukkumiselta. Palkituissa koirissa on tänä vuonna mukana myös poliisin virkakoira.

Sankarikoiran arvon saavat tänä vuonna labradorinnoutaja Aku, bokseri Alli, saksanpaimenkoira Brada, amerikanstaffordshirenterrieri Camo, saksanpaimenkoira Edi, monirotuinen Hessu, jämtlanninpystykorva Iska, pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira Kaida, monirotuinen Lassi, kääpiösnautseri Lennart, lyhytkarvainen chihuahua Lily, keskikokoinen villakoira Milo, suomenpystykorva Piitu, novascotiannoutaja Sera, kultainennoutaja Soni, boerboel Sumo, jackrusselinterrieri Täplä ja isovillakoira Turre.

Koirat pelastivat hengenvaarallisista tilanteista

Saksanpaimenkoira Brada pelasti omistajansa häkämyrkytykseltä. Tammikuussa 2018 Brada herätti omistajansa murinalla ja haukunnalla. Omistajat eivät tienneet, että jotain oli vialla, ennen kuin koira herätti heidät. Talon terassi oli liekeissä ja tuli pyrki sisään. Omistaja arvelee, että ellei Brada olisi saanut omistajiaan hereille, niin he olisivat todennäköisesti menehtyneet häkämyrkytykseen.

Suomenpystykorva Piitu puolusti omistajaansa sekä omistajan tytärtä karhulta. Syksyisenä sunnuntaina 2017 Piitun omistaja lähti tyttärensä ja koiransa kanssa lintumetsälle. Kun he olivat palaamassa autolle, karhu juoksi täyttä vauhtia heitä kohti. Piitu säntäsi karhun eteen ja aloitti ärhäkän haukun puolustaakseen omistajaansa ja tytärtä. Karhu teki käännöksen koiran edessä ja pujahti kuusikkoon Piitun saattelemana. Rohkean Piitun ansiosta karhu lähti tiehensä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.