Lemmikit mukaan lomalle yhä useammin

Suomalaiset ovat lemmikkikansaa – Tilastokeskuksen mukaan noin 35 prosentilla kotitalouksista on joku lemmikkieläin ja määrä on kasvussa. Pelkästään koiria on Suomessa jo noin 700 000 ja kissoja arviolta jopa 1,3 miljoonaa. Ei olekaan yllättävää, että myös lemmikkien kanssa matkustaminen on yhä kasvava trendi. Mm. TripAdvisor-matkailusivuston tekemässä kansainvälisessä tutkimuksessa 53% vastaajista kertoi matkustavansa lemmikin kanssa, ja mikä merkittävintä, 52% kertoi lomailevansa vain lemmikkiystävällisessä kohteessa.

Lemmikit mukana lomalla – kasvava trendi näkyy myös kylpylöissä

Myös Ruissalon Kylpylässä ilmiö tunnistetaan. ”Lemmikit ovat meillä tuttu, ja mieluisa näky”, hymyilee kylpylän vastaanottopäällikkö Sini Koponen. Kylpylän heinäkuussa 2019 tekemä asiakaskysely noudattaa kansainvälistä trendiä: vastaajista 59% kertoi lemmikkiystävällisyyden vaikuttavan lomakohteen valintaan paljon ja 32% jonkin verran. ”Matkakohteille lemmikkien huomioiminen ei ole mikään ihan vähäpätöinen juttu”, Sini summaa.

Vinkit rentoon hotellilomaan lemmikin kanssa:

Lemmikin kanssa matkustaessa kannattaa muistaa, että eläimellekin matka voi olla rasittava ja uusi ympäristö jännittävä. Sekin tarvitsee siis lepoa ja rauhaa. Huomioi ainakin nämä asiat:

• Varaa matkaan riittävästi aikaa ja jaloittelutaukoja.

• Oma lelu tai peitto tuo turvaa vieraassa ympäristössä. Vesikuppi löytyy lemmikkihuoneesta valmiina, samoin pyyhe ja tervetuliaispaketti, joka sisältää herkkuja ja kakkapusseja.

• Tutustu hotelliin ja sen ympäristöön lemmikkisi kanssa. Lemmikkihuoneessa on esite lähistön palveluista ja lemmikkiystävällisistä kohteista – nykyään mm. monet kahvilat toivottavat lemmikit tervetulleiksi.

• Ethän jätä lemmikkiä yksin huoneeseen pitkiksi ajoiksi. Käytä “lemmikki huoneessa” -kylttiä huoneesi ulkopuolella, jotta henkilökunta osaa varoa erityisesti vikkeliä karkulaisia.