Kissan ruokinta on taitolaji, jonka kanssa moni kissanomistaja kamppailee

70

Kissan ruokinnasta on piirteitä, joita ei esimerkiksi koiran ruokinnassa juuri ole. Kissan ruokintaan liittyy huomattavasti enemmän rutiineja, kikkoja ja tunteita. Kissanruokinta on taitolaji, jonka kanssa kissanomistaja kamppailee päivittäin.

– Kissanomistajien on vaikea tunnistaa, mikä on kissalle hyvälaatuista ruokaa. Kissa ei kestä paastoa seuraamuksitta päivää tai kahta pidempään, siksi ruokintaa ohjaakin usein se, mitä kissa suostuu syömään. Monet kissanomistajat ajautuvat tilanteeseen, jossa kissalle tarjotaan useita eri vaihtoehtoja sen mukaan, mihin kissa on mieltynyt tai mitä se hyväksyy ruokalautaselleen, kuvailee valikoimapäällikkö Kaisa Mäkinen.

– On myös mielenkiintoista, että kissoilla on alueellisia makumieltymyksiä. Suomessa kissa pitää erityisesti lihasta, kun taas esimerkiksi Australiassa kissan makunystyröitä hivelee enemmän kala, Mäkinen jatkaa.

Kissanruuan ravitsemuksellisuus on kissanomistajan mielenkiinnosta huolimatta muuttunut toissijaiseksi. Pääasiaksi on muodostunut, että kissan saa ylipäätään syömään. Kissan hyvinvoinnin kannalta oleellista on kuitenkin erityisesti ruuan laatu. Kissa on lihansyöjä, jonka ruokavaliosta suuren osan tulisi koostua proteiinista ja erityisesti eläinperäisestä proteiinista. Kissa pystyy hyödyntämään kasviperäistä proteiinia hyvin huonosti ja liiallinen hiilihydraattien saanti lihottaa kissaa.

– Tiedämme, että kissaa ei ole mahdotonta opettaa syömään terveellistä ruokaa. Se vaatii toki pitkiä hermoja ja erilaisia keinoja. Mutta mahdotonta se ei ole, kertoo Noora Sunell.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.