Veneiden talvisäilytystä Vanhankylänniemessä

Veneilykausi Tuusulanjärvellä on 2.5.–31.10. Tervanokasta veneiden talvisäilytys tulee siirtymään kokonaan Vanhankylänniemeen jo tämän syksyn aikana eli 1.11.2016 alkaen. Ensisijainen toimintamalli on veneen kuljettaminen kokonaan alueelta pois talven ajaksi omiin säilytystiloihin. Kerrostaloasukkaille, joilla tätä mahdollisuutta ei ole, tarjotaan mahdollisuus säilyttää venettä vartioimattomalla kaupungin osoittamalla talvisäilytysalueella Vanhankylänniemessä. Alueelle pääsee soutaen kiertämällä Vanhankylänniemen Vähäjärven puolelle. Veneen voi myös kuljettaa maateitse. Venepaikanhaltijoille tullaan lähettämään kirjeitse tietoa asiasta, jossa on mukana myös talvisäilytysalueen kartta.

”Alueelle tulee kaupungin toimesta puomit, tolpat ja kettingit, joihin veneen voi kiinnittää omalla vastuulla talven ajaksi”, kertoo kunnossapitopäällikkö Aija Schukov.

Tervanokan veneilijöille suunnattu kysely, jossa selvitettiin veneisiin kohdistunutta ilkivaltaa, saatiin vastauksia 69 kpl

  • 45 %, ei ilkivaltaa
  • 31 %, pienimuotoista ilkivaltaa
  • 6 % isompaa ilkivaltaa, esim. moottori viety, paikkoja rikottu

Suhteutettuna venepaikkojen kokonaismäärään 282 kpl voidaan päätellä, että todelliset luvut ovat

  • 87 %, ei ilkivaltaa
  • 7 %, pientä ilkivaltaa
  • 6 % isompaa ilkivaltaa

 

”Isommista ilkivaltatapauksista suurin osa on tapahtunut Tervanokan puolella, vain muutamassa tapauksessa ilkivaltaa oli tehty Vanhankylänniemessä” toteaa asiakaspalvelupäällikkö Satu Hänninen. ”Kaikenlainen ilkivalta on ikävää, eikä sitä pystytä kokonaan estämään millään. Tervanokan kehittämisen yhteydessä mietimme erilaisia ratkaisuja ilkivallan kitkemiseksi” lisää Hänninen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.