VAKE-bussi kiertää Keravalla ja Vantaalla

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palvelujen työntekijät matkustavat VAKE-bussilla lasten ja nuorten luo Vantaalla ja Keravalla 13.6.–14.7.2023.

VAKE-bussi on liikkuva ja moniammatillinen työtapa, jota kokeillaan kesällä 2023.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin ammattilaiset reissaavat eri puolella hyvinvointialuetta ja pysähtyvät muun muassa uimarannalla, koulujen pihoilla, puistoissa ja nuorisotiloilla.

– Kesällä monet palvelut ovat kiinni, ja useat lapset ja nuoret kärsivät yksinäisyydestä ja tekemisen puutteesta. Halusimme yhdistää voimamme ja tarjota ratkaisuja. Menemme sinne, missä lapset ja nuoret ovat, sanoo esi- ja perusopetuksen opiskeluhuollon tehtäväaluepäällikkö Riina Hell.

Neljän hengen matkailuauto on vuokrattu VAKE:n käyttöön viideksi viikoksi, ja sen kyytiin hyppää opiskeluhuollon kuraattoreita, sosiaaliohjaajia, terveydenhoitajia, koulupsykologi ja suuhygienisti.

Matalan kynnyksen kohtaamisissa on tarjolla turvallisen juttuseuran lisäksi juomavettä, kahvia, myslipatukoita, xylitol-pastilleja, D-vitamiini-tabletteja, hammasharjoja, terveyssiteitä ja kondomeja. Lisäksi siellä on lauta-, piha- ja korttipelejä, katuliituja, siirtotatuointeja, saippuakuplia sekä piirustus- ja askarteluvälineitä. VAKE-bussin sisälle voi myös mennä hengähtämään ja lepäämään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.