Uusi pyörätie Järvenpään keskustaan

Järvenpään keskustassa Helsingintiellä otetaan uusi yksisuuntaisen pyörätien osuus käyttöön toukokuun 2023 lopulla.

Maalaus- ja muutostyöt aloitettiin 17.5.2023.

Yksisuuntaisena pyörätienä toimii Helsingintien osuus Rantakadun liikenneympyrästä Helsingintien ja Kartanontien risteykseen sekä Mannilantien osuus välillä Helsingintie – Kotilinnantie, johon tulee noin 50 metriä uutta pyörätietä per suunta.

Pyöräily muilla Mannilantien osuuksilla säilyy toistaiseksi nykyisten liikennejärjestelyiden mukaisena.

Helsingintien molemmat uudet liikenneympyrät Yhteiskouluntien ja Mannilantien kohdalla on suunniteltu myös yksisuuntaisiksi. Pyöräilijä kiertää liikenneympyrän aina samaan suuntaan muiden ajoneuvojen tapaan. Helsingintien ja Kartanontien risteys-Citymarket -väli muutettiin yksisuuntaiseksi pyörätieksi jo vuonna 2020. Yhteensä Helsingintien yksisuuntainen pyörätie vastaa noin kilometrin matkaa suuntaansa.  

Helsingintien uuteen pyörätiehen liittyvät maalaus- ja muutostyöt aloitettiin 17.5.2023 ja ne valmistuvat toukokuun loppuun mennessä.

Pyörätiehen maalataan erotusviivat, pyöräsymbolit ja nuolten mukaiset kulkusuunnat. Reitille asennetaan myös pyöräilijän kulkusuuntaa ja kiellettyä kulkusuuntaa osoittavia liikennemerkkejä.

Yksisuuntaista pyörätietä jatketaan myöhemmin kävelykatu Jannen ja Mannilantien risteykseen asti sitten kun Bulevardikorttelin puoleinen Mannilantien rakentaminen kevyen liikenteen osalta etenee.

Lisäksi yksisuuntaista pyörätietä tullaan jatkamaan myös Mannilantietä aina Mannilantien ja Urheilukadun risteykseen asti. Mannilantien ja Urheilukadun risteyksestä Sipoontien liikenneympyrään asti ulottuva tieosuus Järvenpään keskusurheilukentän vieressä on toiminut yksisuuntaisena pyörätienä vuodesta 2021.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.