Useita suojateitä poistetaan käytöstä Uudellamaalla

Poistettava suojatie Parolannummentie 92 Hämeenlinnassa.

Uudenmaan Ely-keskus perustelee suojateiden poistamista kohteesta riippuen suojatien tarpeettomuudella, liian vähäisellä käytöllä tai turvattomuudella.

Uudenmaan ELY-keskuksen toimialueella poistetaan yhteensä 16 suojatietä vuonna 2023.

Suojatiet sijaitsevat Uudenmaan lisäksi Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä.

– Näissä kohteissa on arvioitu, ettei suojatien olemassaolo lisää tienylityksen turvallisuutta. Pahimmassa tapauksessa suojatien olemassaolo saattaa jopa luoda harhaanjohtavan turvallisuudentunteen tien ylitystilanteessa. Siksi on turvallisempaa ylittää tie vaihtoehtoista reittiä käyttäen tai silloin, kun autoja ei ole tulossa. Ennen suojatien poistamista sen tarpeellisuus ja turvallisuus on arvioitu, tiedottaa Uudenmaan Ely-keskus.

Suurin osa tämän vuoden aikana poistettavista suojateistä sijaitsee 60 kilometrin nopeusrajoitusalueella.

– Nykyisen valtioneuvoston liikenteenohjauslaitteiden käytöstä annetun asetuksen ja Väyläviraston ohjeistuksen mukaan suojatien kohdalla enimmäisnopeus saa olla korkeintaan 50 kilometriä tunnissa, jos suojatie on merkitty tiemerkinnöin ja liikennemerkein. Kuudenkymmenen kilometrin nopeusrajoitus sallitaan vain, jos suojatien ylitys on ohjattu liikennevaloin. Jotta nopeusrajoitusta voitaisiin laskea esimerkiksi 50 kilometriin tunnissa suojatien kohdalla, ympäristön olisi tuettava alhaisempaa nopeusrajoitusta, kerrotaan tiedotteessa.

Poistettavista suojateistä yksi sijaitsee Kirkkonummen Evitskogissa. Se on suojatie maantiellä 1130, Evitskogintie 873 kohdalla.

Nurmijärvellä käytöstä poistetetaan maantien 11475 suojatie, joka sijaitsee osoitteen Siippoontie 757 kohdalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.