Akuutti kotihoito palkittiin Vuoden teko -tunnustuksella

96

Tuusulan kunnan akuutti kotihoito sai Vuoden teko -huomionosoituksen keskiviikkona 14. joulukuuta. Reilu vuosi sitten käynnistynyt akuutti kotihoito vie avun potilaan kotiin: sairaanhoitajat ja tarvittaessa myös lääkäri liikkuvat tarpeen mukaan ja hoitavat potilaita heidän kotonaan. Kotiin vietävistä palveluista on saatu kiitosta sekä potilailta että heidän omaisiltaan.

Akuutti kotihoidon osaajat antavat potilaalle hyvää hoitoa tämän kotona. Erikoissairaanhoidosta tulevaa potilasta voidaan nyt hoitaa hänen omassa kodissaan. Aiemmin potilas ohjattiin terveyskeskussairaalan osastolle. Myös Tuusulan terveyskeskussairaalan jatkohoito- ja kuntoutusosastolta siirtyy potilaita akuutti kotihoidon piiriin. Saattohoitopotilaalla on mahdollisuus olla kotona esimerkiksi kipupumpun ja muiden apuvälineiden avulla sekä omaisten tai kotihoidon tuella.

Potilaat arvostavat kotiin tuotuja palveluita

Akuutti kotihoidon potilaat ja heidän omaisensa ovat antaneet myönteistä palautetta uudesta palvelusta. Kotiin tuotavat palvelut auttavat vaikeassa elämäntilanteessa ja tarjoavat potilaalle mahdollisuuden tulla hoidetuksi omassa kodissaan. Akuutti kotihoidon hoitajat auttavat tarvittaessa myös vaativimmissa lääkehoidoissa ikäihmisten asumispalveluissa.

Akuutti kotihoito on vähentänyt erikoissairaanhoidon ja terveyskeskussairaalan osastohoidon tarvetta. Lisäksi kotiin tuotettavat palvelut ovat vapauttaneet hoitopaikkoja osastohoitoa tarvitseville potilaille. Terveyskeskuksen osaston toiminta on voinut kohdentua akuuttiosastoksi.

Lisää henkilöstöä akuutti kotihoitoon

Akuutti kotihoito käynnistettiin Tuusulassa kesällä 2015. Palvelu alkoi kolmen sairaanhoitajan voimin, ja neljäs hoitaja saatiin palkattua testamenttilahjoituksen avulla. Ensi vuoden aikana akuutti kotihoitoon saadaan yksi sairaanhoitaja lisää ja toinen vakinaistettua. Toiminnassa on mukana myös vanhustenhuollon ylilääkäri, joka tekee tarvittaessa kotikäyntejä sekä vastaa potilaiden hoidosta yhdessä hoitajien kanssa. Akuutti kotihoito vastaa nopeasti asiakkaiden tarpeisiin. Asiakkaita autetaan kahdessa vuorossa kaikkina viikonpäivinä klo 7.30–21.

– Akuutti kotihoidon toimintaan kohdistuu monenlaisia haasteita. Potilaita on vauvasta vaariin, mikä vaatii monipuolista osaamista. Lisäksi kolmen taajaman Tuusulassa potilaita hoidetaan eri puolilla kuntaa, Tuusulan sosiaali- ja terveystoimenjohtaja Pirjo Vainio kertoo.

Vuoden teko -palkinto jaettiin jo kahdeksannen kerran. Huomionosoituksen avulla halutaan nostaa esiin teko, asia, asenne, toimintatapa tai innostus, joka on edesauttanut uusien työmuotojen käyttöönottoa runsaasti muutoksia läpikäyvällä toimialalla. Tunnustuksen jakaa Tuusulan sosiaali- ja terveystoimi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.