Tuusula: Hyrylän ostoskeskus tyhjenee vuoden loppuun mennessä

Palvelukeskus havainnekuvassa. Kuva: Parviainen Arkkitehdit Oy

Vanhan ostoskeskuksen lisäksi Hyrylässä saatetaan lähivuosina purkaa myös terveysasemarakennus.

Vanhan ostoskeskuksen purkutyöt Hyrylän keskustassa alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan vuoden 2023 alkupuolella.

– Vanhan ostoskeskuksen tilapäistoiminnot päättyvät vuoden 2022 loppuun mennessä, ja ostoskeskuksen purkaminen ajoittuu vuoden 2023 alkuun. Purkuvaihe kestää 3–4 kuukautta, tiedotti Tuusulan kunta elokuun loppupuolella.

Tavoitteena on, että uuden linja-autoaseman rakentaminen käynnistyy vuodenvaihteessa 2022–2023, ja asema otetaan käyttöön elokuussa 2024. Kunnan pyrkimys on, että palvelukeskuksen avajaisiin päästään vuonna 2025.

– Aikataulut tarkentuvat syksyn mittaan ja niistä viestitään vielä erikseen, huomautettiin tiedotteessa.

Hyrylän keskustaan suunnitellaan palvelukeskusta, johon tulee vuokratiloja kunnan käyttöön sekä HOK-Elannolle.

Suunnitelman mukaan tiloihin tulee uusi kunnantalo ja Prisma.

Hankkeen taustalla ovat sekä Hyryläntiellä sijainneen vanhan kunnantalon sisäilmaongelmat että tarve kehittää Hyrylän keskustan palveluita ja elinvoimaa.

– Tällä hetkellä kunnan hallinnon työntekijät työskentelevät useammassa eri väistötilassa. Palvelukeskus mahdollistaa työntekijöiden sijoittumisen uudenaikaisiin ja sisäilmaltaan turvallisiin tiloihin. Uusien tilojen avulla päästään eroon toimipisteiden sijoittumisesta hajanaisesti eri puolille kuntaa, mikä mahdollistaa tämänhetkistä paremman yhteistyön toimialueiden ja yksiköiden välillä. Nykyaikaiset työtilat vahvistavat myös työnantajamielikuvaa ja auttavat tulevaisuuden rekrytoinneissa, Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä sanoi tiedotteessa.

Kunnan mukaan palvelukeskushanke on yksi Hyrylää elävöittävistä ja sen vetovoimaa lisäävistä hankkeista.

– Hyrylään on myös suunnitteilla tulevaisuuden sote-keskus, josta löytyvät terveyskeskuspalvelut ja täyden palvelun perhekeskus. Hyvinvointialueet palauttavat investointisuunnitelmansa valtiolle 1. lokakuuta 2022 mennessä, jonka jälkeen hankkeessa päästäneen etenemään. Tämä avaa mielenkiintoiset mahdollisuudet kehittää nykyisen terveysaseman kiinteistöä, se voidaan purkaa ja sitä kautta alueelta vapautuu tilaa kaupallisille palveluille ja asumiselle. Sote-keskuksen kilpailutus päästään tekemään nopeimmillaan jo vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana, Kalle Ikkelä kertoi.

Ennen palvelukeskuksen rakentamisen aloittamista vuokralaiset neuvottelevat rakennuksen rahoittajana toimivan NREP:n kanssa vuokrasopimusten ja kiinteistökaupan yksityiskohdista, kerrottiin Tuusulan tiedotteessa.

Hankkeen toteuttaminen edellyttää lisäksi asemakaavan muuttamista. Asemakaavan muutos on menossa kunnanvaltuuston käsittelyyn 3. lokakuuta 2022, ja vuokrasopimus on tulossa kunnanhallituksen käsittelyyn loppuvuoden 2022 aikana.

Arkistokuva Hyrylän ostoskeskuksesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.