Pikku Papu ja ötökät konsertoivat Järvenpäässä maaliskuussa

Pikku Papun orkesteri

Pikku Papun Orkesterin kiertue ulottuu Järvenpäähän, jossa lastenorkesteri esiintyy Järvenpää-talossa 2. maaliskuuta.

Mutta mikä Pikku Papu oikein on?

Se on kuusihenkinen lastenmusiikkiyhtyejoka valittiin vuonna 2018 vuoden yhtyeeksi Lastenmusiikkipäivän Jellonagaalassa. Pikku Papun Orkesterin lauluissa käsitellään lasten arkea ja erilaisia tunteita monien tyylilajien, kuten folkin, bossanovan ja afrikkalaisrytmien kautta, unohtamatta suomalaista kansanmusiikkiperinnettä.

-Lauluissa seikkailee kuvittaja ja runoilija Liisa Kallion luoma neuvokas kilpikonna Pikku Papu ja hänen värikkäät ötökkä- ja eläinystävänsä. Lisäksi Pikku Papun Orkesteri on sovittanut uudelleen vanhoja lastenlauluja YLE Areenaan 100 lastenlaulua -projektiin, kerrotaan yhtyeen tiedotteessa.

Yhtye sai alkunsa Sibelius-Akatemian lastenmusiikkikurssilta vuonna 2012. Liisa Kallion runoihin sävelletyissä kappaleissa otetaan huomioon lasten eri kehitysvaiheet ja niillä ruokitaan mielikuvitusta ja tunnetaitoja kuvien, musiikin ja tekstin avulla.

-Monipuolinen ja aistillinen altistuminen on erittäin tärkeää lapsen mielikuvituksen, keskittymiskyvyn ja luovuuden kehityksen näkökulmasta. On tärkeää, että lasten eri kehitysvaihteet huomioidaan sävellyksissä ja tehdään sellaista musiikkia, jota aikuistenkin on mukava kuunnella, sanoo yhtyeen perustajajäseniin kuuluva Maiju Kopra.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.