Tule vapaaehtoiseksi lukumummi ja -vaari – toimintaan

Mitä MLL:n Lukumummi ja – vaaritoiminta on? Lukumummi ja -vaari -toiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään ja lapset saavat säännöllisen kontaktin isovanhempiensa sukupolveen.

MLL:n Uudenmaan piiri on käynnistänyt lukumummi ja -vaari -toimintaa Niilo Mäki Instituutin kehittämän mallin innoittamana. Nyt tarvitaan innokkaita vapaaehtoisia tukemaan lasten lukemista. Olisitko sinä yksi uusista lukemisen tukijoista?

Lukumummit ja -vaarit käyvät kouluilla lukemassa kerran viikossa, yhden oppilaan kanssa kerrallaan. Kahdenkeskisissä lukutuokioilla luetaan kirjaa ja keskustellaan luetusta monipuolisesti. Muut luokan oppilaat pääsevät nauttimaan oman ”varamummon” seurasta yhteisissä luokkatuokioissa.

Seuraava koulutus järjestetään Nurmijärvellä Torstaina 14.6. klo 13 – 16. Paikkana on Kunnanviraston kokoushuone Juhani (os Keskustie 2b).  Koulutus sisältää MLL:n toiminnan esittelyä, lukumummi ja -vaaritoiminta käytännössä (1 tunti). Lukusujuvuus sekä yhdessä lukeminen ja erilaiset lukutekniikat (2 tuntia). Tarjolla on pientä purtavaa. Koulutus pidetään suomeksi ja toimintaa voi toteuttaa myös ruotsiksi. Ilmoittautumiset 11.6. mennessä: Minna Lindström, minna.lindstrom@mll.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.