Nurmijärven valtuusto hyväksyi talousarvion 2022 pienin muutoksin

kuvituskuva

Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi 17.11.2021 ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2022-2024 taloussuunnitelman vähäisin muutoksin.

Valtuusto päätti pitää kunnallisverot ennallaan, ja tulevan soteuudistuksen vuoksi kunnallisveroprosentit pysyvät samalla tasolla myös vuonna 2023. Lisäksi valtuusto muun muassa päätti palauttaa Rajamäen kampus -hankkeen valmisteluun.

Kunnanvaltuuston talousarviokokous järjestettiin Nurmijärven valtuustosalissa 17.11.2021. Kokous alkoi hiljaisella hetkellä edesmenneen kunnanvaltuutettu Minnamari Siitosen muistolle.

– Minni oli sosiaalinen ja empaattinen ihminen, joka uskoi yhteistyön voimaan. Jäämme kaipaamaan häntä, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen sanoi tiedotteessa.

Kokouksen merkittävimmät päätökset koskivat ensi vuoden 2022 budjettia ja verotusta, joista päätetään talousarvion yhteydessä. Valtuusto pidättäytyi merkittävistä talousarviolisäyksistä.

– Tämä oli ensimmäinen talousarviokokous uuden valtuuston kanssa. Kokous sujui hyvin ja hyvässä hengessä. Olemme perehdyttäneet uusia valtuutettuja enemmän kuin aiempina vuosina, ja uskon, että se näkyi kokouksen kulussa, Toivonen kertoi.

– Valtuuston kokous sujui jouhevasti, sillä muutosehdotukset oli valmisteltu etukäteen ja niitä käsiteltiin ryhmissä. Tämä nopeutti kokousta ja paransi mielestäni myös päätösten laatua, Kallepekka Toivonen jatkoi.

Määrärahalisäykset olivat valtuuston puheenjohtajan näkökulmasta maltillisia.

– Tänään tehdyt määrärahalisäykset olivat varsin maltillisia ja pitkien keskustelujen lopputulema. On Nurmijärven tulevaisuuden kannalta olennaista, että saamme kunnan velkaantumiskierrettä hallintaan ja teemme kestävää kasvua tukevia ratkaisuja, Kallepekka Toivonen sanoi valtuuston kokouksen jälkeen.

Hyväksyttyjen muutosesitysten yhteisvaikutus kunnan toimintakatteeseen vuonna 2022 on 75 000 euroa. Vuonna 2023 yhteisvaikutus on 75 000 euroa ja vuonna 2024 noin 25 000 euroa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.