Nurmijärvi investoi kouluihin ja pääkirjastoon

0
50
Kuvituskuva

Lähiaikojen tärkeät investoinnit lisäävät kunnan velkaantumista, tiedotti Nurmijärven kunta.

Nurmijärven kunta aikoo investoida tulevina vuosina muun muassa Rajamäen koulukampukseen, Kirkonkylän lukioon, Klaukkalan Urheilupuiston kouluun ja uusien asemakaava-alueiden rakentamiseen sekä pääkirjaston peruskorjaukseen.

Lisäksi kunnanhallitus keskusteli kokouksessaan muun muassa Klaukkalan yleisilmeen kohentamisesta.

Mikäli valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen talousarviosta, kunnan rakennushankkeet näkyvät tulevina vuosina suurina investointimenoina.

Talousarvion mukaan Nurmijärven bruttoinvestoinnit ovat vuonna 2022 yhteensä 49,4 miljoonaa. Vuonna 2023 investoinnit ovat 35 miljoonaa ja vuonna 2024 investointeihin menee 54 miljoonaa. Lisäksi vuonna 2025 investoinneihin uppoaa 64 miljoonaa euroa.

Merkittävä osa investoinneista on tarkoitus kattaa lainarahalla: Lainakantaennuste vuodelle 2024 on 246,6 miljoonaa euroa, kun vuoden 2020 tilinpäätöksessä lainakanta oli 206,7 miljoonaa euroa.

– Nyt suunnitellut investoinnit ovat todella tärkeitä, ja ne on vain tehtävä. Kunnanhallituksessa olemme kuitenkin erittäin huolissamme kunnan lainakannan kasvusta. Siihen on kiinnitettävä lähivuosina huomiota. Meidän pitää saada investointitasomme kestävälle 20-30 miljoonan vuositasolle, kertoi tiedotteessa kunnanhallituksen puheenjohtaja Petri Vaulamo.

– Lisäksi meidän pitää löytää lisää tulonhankkimiskeinoja. Meillä on tähän hyvät mahdollisuudet, sillä olemme erittäin vetovoimainen kunta niin muuttajille ja yrityksille, Vaulamo jatkoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.