Lisää bussivuoroja ja uusia pysäkkikatoksia Järvenpäähän

Järvenpään aseman bussiterminaalia talvella. Kuva: Jani Jakonen

Järvenpään bussilinjojen matkustajamäärät ovat olleet kokonaisuudessaan nousussa, ja kaupungin mukaan koronaa edeltävä taso on ylitetty jo vuosi sitten.

Matkustajamäärien kasvun vuoksi vuoroja on nyt elokuusta lähtien lisätty linjoille 22 ja 23. Lisäksi linjalle 24 lisättiin vuoroja ja reittiä suoristettiin.

Elokuun linjastouudistuksessa on toisaalta lakkautettu vuoroja sieltä, missä matkustajamäärät ovat olleet hyvin vähäiset. Linjojen 21, 26 ja 27 lähdöt poistuivat toistaiseksi, ja ne korvattiin tästä syystä muiden linjojen liikennöinnillä.

– Vuoroja ei kuitenkaan ole kokonaisuudessaan vähennetty. Muutosten avulla saatiin suosituimpien linjojen ja reittien palvelutasoa paremmaksi, eivätkä bussit ole jatkossa yhtä usein tyhjillään kuin aiemmin, tiedottaa kaupunki.

Järvenpää uusii osan bussipysäkkien katoksista vuosina 2023-2024.

Ensimmäiset pysäkkikatokset purettiin kesäkuussa 2023. Yhteensä uusia katoksia toimitetaan vuoden 2023 aikana 14 kappaletta, joista 5 asennetaan kokonaan uusiin kohteisiin. Lisäksi vuonna 2024 toimitetaan 8 katosta, joista 6 asennetaan uusiin kohteisiin.

Elokuussa 2023 uudet katokset asennettiin seuraaville pysäkeille: Ammattikoulu E, Citymarket, Emalitehtaankatu E ja Helsingintie E.

Syyskuussa 2023 katoksen saavat Keskuskuja I:n, Keskuskuja L:n, Neste E:n, Neste P:n ja Rekikatu E:n pysäkit.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.