Koivulan työpaikka-alueen rakentaminen jatkuu Keravalla

Kuvituskuva

Koivulan työpaikka-alueen kehittäminen jatkuu Keravan Kaskelassa.

Koivulan työpaikka-alueen rakentaminen alkoi syksyllä 2020. Loppuvuoden 2021 aikana töitä jatkettiin kaatamalla puita meluvallin alueelta. Metsätöiden jälkeen työt alueella jatkuvat louhinnalla ja muilla työpaikka-alueen esirakentamistöillä ennen tulevien katujen rakentamista ja viimeistelyä.

Meluvallin avulla ehkäistään alueen rakentamisen meluhaittoja lähialueen asukkaille.

– Alkuvuodesta 2022 alkaen katujen ja yritystonttien alueilla louhitaan, räjäytetään ja murskataan suuria määriä kalliota osana alueen esirakentamista, tiedotti Keravan kaupunki.

Koivulan työpaikka-alueelle rakennetaan Haukansiiven ja Haukannokan kadut sekä niiden yhteyteen kevyen liikenteen väylät. Haukannokan varteen tulee 18 autojen pysäköintipaikkaa Haukkavuoren luontopolun käyttäjiä varten, sillä Haukannokan päästä lähtee polku Haukkavuoren luontoalueelle. Kadun päähän rakennettava kääntöpaikka parantaa yritysalueen liikenteen sujuvuutta.

Koivulan työpaikka-alueen rakentamisella Kerava pyrkii parantamaan työpaikkaomavaraisuutta.

– Koivulan työpaikka-alueen valmistuminen parantaa yritysten sijoittumismahdollisuuksia Keravalle sekä kehittää Keravan tonttitarjontaa. Yritystontit auttavat kaupunkia kilpailemaan muiden lähikuntien kanssa sekä työpaikkojen tarjonnassa että houkuttelemaan uusia yrityksiä ja asukkaita Keravalle.

Koivulan alueen kehittäminen yritysalueeksi on hyväksytty Keravan yleiskaavassa 2035, jonka tavoitteena on mahdollistaa noin yhden prosentin väestönkasvu ja työpaikkaomavaraisuuden kasvattaminen.

Voimassaoleva kaava sallii Koivulan työpaikka-alueen molemmille tonteille monipuolista yritystoimintaa. Tonteille voi sijoittaa ympäristöhäiriötöntä teollisuutta sekä siihen liittyvää myymälätilaa ja varastointia. Tontit sopivat myös yrityksille, jotka etsivät logistiikkatoiminnoille sopivaa sijaintia tai toimisto- ja palvelutilaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.