Klaukkalaan kaavoitetaan uusi laaja työpaikka-alue

Kuvituskuva

Sudentullin alueelle Klaukkalan pohjoisosaan on aloitettu asemakaavan laatiminen.

– Alueelle on tarkoitus mahdollistaa uuden, laajamittaisen työpaikka-alueen rakentaminen. Alue sijoittuu Klaukkalan kehätien varrelle, mikä on liikenteellisesti sopiva ja houkutteleva sijainti erilaisille työpaikkatoiminnoille, tiedottaa Nurmijärven kunta.

Suunnittelualue rajautuu lännessä Klaukkalan kehätiehen, pohjoisessa Lähilammentiehen sekä lännessä ja etelässä Sudentullinmäen rinteisiin.

Suunnittelualueen pinta-ala on noin 95 hehtaaria, ja se on Nurmijärven kunnan omistuksessa. Kunnan mukaan asemakaava on Klaukkalan osayleiskaavan mukainen. Alueelle ei kuitenkaan ole tarkoitus osoittaa osayleiskaavan mahdollistamia vaarallisia kemikaaleja varastoivia laitoksia.

Asemakaavan laatiminen on käynnistetty Nurmijärven kunnan aloitteesta.

– Asemakaava on kaavoitusohjelman mukainen hanke ja se laaditaan kunnan omana työnä. Asemakaava on vaikutuksiltaan merkittävä, ja sen hyväksyy kunnanvaltuusto.

Nurmijärven kunnan strategisena tavoitteena on tavoitella 70 prosentin työpaikkaomavaraisuutta.

– Tavoitteena on varmistaa monipuolisten yritystonttien riittävyys hyvillä logistisilla sijainneilla ennakoiden tulevaisuuden tarpeita. Sudentullin työpaikka-alueen asemakaavoittaminen tukee näitä kunnan asettamia strategisia tavoitteita, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

Kunnanhallitus on hyväksynyt 16. helmikuuta 2024 Sudentullin aluetta koskevan suunnitteluvaraussopimuksen, jonka kunta on tehnyt Fortumin kanssa.

Sopimuksen pohjalta alueelle on tarkoitus osoittaa vähintään 50 hehtaarin suuruinen tontti datakeskuksen sijoittamiseksi alueelle.

Sudentullin työpaikka-alueen asemakaavan aloitusvaiheen yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 19. maaliskuuta 2024 kello 17.30 Monikkosalissa osoitteessa Kuntotie 7, Klaukkala.

Yleisötilaisuudessa kerrotaan asemakaavoituksen etenemisestä ja datakeskushankkeesta. Mukana on sekä kunnan että Fortumin edustajia.

Kaavan valmistelua ja vuorovaikutusta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään nähtävillä 11.3.- 12.4.2024 kunnan kotisivuilla sekä kunnanviraston palvelupisteen aulassa viraston aukioloaikoina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.