Järvenpääläisnyrkkeilijä maailmanmestarin harjoitusleirillä Yhdysvalloissa

Samuli Kärkkäinen ja Arsen Goulamirian

Järvenpääläinen, Pro Boxing Team Finland -ammattinyrkkeilytallia edustava, Samuli ”Lalonde” Kärkkäinen (18-2, 7 KO) on tällä hetkellä Kaliforniassa, Yhdysvalloissa alemman raskassarjan (90,7kg) WBA-liiton maailmanmestarin Arsen ”Feroz” Goulamirianin (27-0, 19 KO) harjoitusleirillä.

Samuli Kärkkäinen matkusti Big Bear Lakessa noin 2000 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevalle harjoitusleirikeskukseen helmikuussa ja on ehtinyt jo muutaman harjoituskerran toimia maailmanmestari Goulamirianin apuna tämän valmistautuessa 30.3. käytävään mestaruusotteluunsa Gilberto Ramirezia vastaan.

WBA-liiton alemman raskassarjan maailmanmestariksi armenialaissyntyinen, mutta tähän astisen ammattilaisuransa Ranskassa tehnyt Goulamirian nousi vuonna 2018 tyrmäämällä belgialaisen Ryad Merhyn.

Titteliään neljästi voitokkaasti puolustanut ”Feroz” -kehänimeä käyttävä Goulamirian iskee tulevassa ottelussaan ensimmäistä kertaa Atlanttin toisella puolella saaden vastaansa ylemmän keskisarjan maailmanmestarina vuosina 2016-2018 olleen, mutta nyt alempaan raskassarjaan nousseen Ramirezin.

Kärkkäisen kanssa leirillä Goulamirianin sparrarina toimii painoluokassaan Yhdysvaltojen rankingissa sijalla 4 oleva tappioton Sonny McEwen.

– Tämä oli itselleni valtavan iso kunnia päästä mukaan tämän tason harjoitusleirille ja vieläpä legendaariseen Kalifornian Big Bear Lakeen. Sparrit ja treenit muutenkin ovat sujuneet täällä tähän asti hyvin ja olen saanut kiitosta omasta tekemisestäni sekä myös ohjeita muun muassa valmentajalegenda Abel Sanchezilta, toki koko ajan tekeminen kovenee ja tämä leiri tulee kehittämään myös minua suunnattomasti niin henkisesti kuin fyysisestikin tulevia otteluitani ajatellen, kommentoi Samuli Kärkkäinen.

– Minun piti alkujaan lähteä tammi-helmikuussa toiselle harjoitusleirille sparrariksi Euroopan sisällä, mutta lopulta muutosten jälkeen kutsu kävikin Yhdysvaltoihin ja juuri Goulamirianin leirille, sillä miehen tuleva vastustaja on täsmälleen minun mittaiseni ja minun tapaani vasenkätinen nyrkkeilijä. Olen aiemmin käynyt pariin kertaan Latviassa sparrarin roolissa muun muassa ex-maailmanmestari Mairis Briedisin vieraana, joten tiedän, mitä minulta odotetaan ja teen oman työni niin hyvin kuin pystyn. Tällainen korkeanpaikan leiritys on kuitenkin itselleni uutta ja on ollut hieno huomata, kuinka rautaisella ammattitaidolla Goulamirianin tiimi ottaa huomioon kaikki pienetkin yksityiskohdat valmistautumisessa, jatkaa Kärkkäinen.

– Samuli on suomalaisista ammattinyrkkeilijöistä todennäköisesti kovin harjoittelija ja todellinen nyrkkeilyn keulakuva Pro Boxing Team Finland -tallillemme. Se, että Samuli kutsuttiin 5,5 viikoksi Yhdysvaltoihin maailmanmestarin harjoituskumppaniksi, on historiallinen tapahtuma suomalaisessa ammattinyrkkeilyssä; yleensä kutsut ovat viikoksi tai kahdeksi, taustoittaa Kärkkäisen valmentaja ja Pro Boxing Team Finlandin promoottori Jari Grönroos.

– Iso kiitos myös perheelleni ja työnantajalleni, että sain kutsun käydessä mahdollisuuden lähteä leirille. Tämän leirityksen opit ja kehittyminen tulee takuulla näkymään tulevissa otteluissani ja toivon pääseväni kilpakehään vielä kevään aikana, päättää Samuli Kärkkäinen.

Samuli Kärkkäinen ja Abel Sanchez

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.