Protuleirit alkoivat Kirkkonummella

Kuvituskuva

Prometheus-leirien kesä käynnistyi sunnuntaina 6. kesäkuuta 2021 leireillä eri puolilla Suomea. Kesä-elokuun aikana järjestetään kaikkiaan 60 leiriä 18 paikkakunnalla.

Uudellamaalla on kesän aikana 19 protuleiriä. Leirit järjestetään Helsingissä Meriharjun leirikeskuksessa, Espoossa Nuuksion Lärkansissa, Kirkkonummella Porkkalanniemen Nedergårdissa ja Lohjalla Partioniemessä.

Protuleirien perinteinen tehtävä on ollut tarjota nuorille välineitä oman maailmankatsomuksen pohdiskeluun, kriittiseen ajatteluun ja hyvään itsetuntemukseen.
Pitkittyneen koronapandemian keskellä entistä tärkeämmäksi on noussut leirien yleinen hyvinvointia lisäävä vaikutus.

– Korona-ajan rajoitukset ovat vakavasti koetelleet nuoria ja toimia jaksamisen parantamiseksi tarvitaan kaikkialla. Protuleirit ovat viime vuoden kokemusten perusteella osallistujilleen keskeisen tärkeä hyvinvointia lisäävä kokemus, Prometheus-leirin puheenjohtaja Alma Koivisto sanoi tiedotteessa.

Protu sai viime kesän palautekyselyissä leiriläisten huoltajilta palautetta siitä, että protuleirin sosiaalinen vaikutus oli erittäin positiivinen pitkän eristäytymisen jälkeen. Leiriläiset antoivat leireille lähes yksinomaan kiitettävää palautetta.

Kesän protuleireillä noudatetaan koronavarotoimenpiteitä, jotka on laadittu viranomaissuositusten pohjalta ja THL:n asiantuntijaa kuullen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.