Kirkkonummen Fyyri palkittiin valaistuskohteena

Näkymä Fyyrin sisällä. Kuva: Tuomas Uusheimo.

Kirkkonummen keskustan uusi kirjastorakennus Fyyri on voittanut Vuoden valaistuskohde 2021 -kilpailun.

Voitto tuli sisävalaistussarjassa. Ulkovalaistussarjan voitti Tampereen Tammerkosken maisemavalaistus.

Kirkkonummen kunnan rakennuttaman ja JKMM Arkkitehdit Oy:n suunnitteleman Fyyrin valaissuunnittelusta ovat vastanneet Ramboll Finland Oy ja Kaisa Lindstedt. Sähkösuunnittelusta ovat huolehtineet Ramboll Finland Oy ja Insinööritoimisto Techniplan Oy, ja sähköurakoitsijana on toiminut Sähkö Oy Helsinki. Fyyrin sisustussuunnittelusta ovat vastanneet JKMM Arkkitehdit Oy ja Tiina Rytkönen.

Palkintojen jakotilaisuus pidettiin Helsingin keskustakirjasto Oodissa Valon päivän tapahtumassa 3. helmikuuta 2022. Tilaisuudesta lähetettiin suora verkkolähetys.

Valintaperusteluissa kehuttiin, että Kirkkonummen pääkirjaston vanha kirjastorakennus ja uusi laajennusosa muodostavat harmonisen kokonaisuuden sekä arkkitehtuurin että valaistuksen osalta.
-Rakennuksessa on paljon monimuotoisia tiloja, joihin yhtenäisyyttä tuovat sirot messingin sävyiset erikoisvalaisimet. Nämä valaisimet, jotka on suunniteltu yksilöllisesti kirjaston tarpeisiin, nivovat tilat onnistuneesti yhteen, kerrotaan Suomen Valoteknillinen Seura ry:n tiedotteessa.

Valaistus tukee taidokkaasti Fyyrin kirjaston eri toimintoja ja luo tunnelmaa koko rakennukseen.

– Erikoisvalaisimet toimivat hyvin lukualueiden ja hyllytilojen valaistuksessa. Korkeissa tiloissa elävyyttä on saatu aikaan epäsäännöllisellä valaisinsijoittelulla. Häikäisy on estetty käyttämällä taidokkaasti hyväksi kattopalkistoa. Lopputuloksen kruunaa sisääntuloaulan kutsuva valotaideteos.

Vuoden valaistuskohde -kilpailuun osallistui kaikkiaan 17 kohdetta, joista tuomaristo valitsi finaaliin kolme kohdetta.

Vuoden valaistuskohde -kilpailun tavoitteena on kannustaa kotimaisia valaistussuunnittelijoita ja rakennuttajia antamalla tunnustusta ansiokkaille ja korkeatasoisille valaistusratkaisuille.

Kilpailun järjestävät Suomen Valoteknillinen Seura ry, RAKLI ry, Sisustusarkkitehdit SIO ry, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähkösuunnittelijat NSS ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.