Kirkkonummen datakeskuksen asemakaava hyväksyttiin

Kuvituskuva.

Kirkkonummen kunnanvaltuusto hyväksyi Kolabackenin asemakaavan elokuun lopussa.

Asemakaava mahdollistaa suuren datakeskuksen vaiheittaisen rakentamisen sekä datakeskukseen liittyvien yritysten toimitilojen rakentamisen. Datakeskus on sijoittumassa Masalan ja Sarvvikin taajamien väliselle alueelle Sundsbergiin. Aluetta rajaavat Kehä III, Länsiväylä ja Sundsbergintie.

Valtuuston kokouksessa päätettiin tehdä lisäyksiä ja täydennyksiä alkuperäiseen kaavaehdotukseen.

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti valtuutettu Matti Kaurilan toivomusponnen. Ponnen mukaan rakennushankkeen jatkosuunnittelu on tehtävä siten, että datakeskuksen korkeajännitemaakaapelin linjaus Espoon sähköasemalta Masalan datakeskukselle toteutetaan turvallisuusperiaatteen mukaisesti riittävän etäällä lähimmistä asuintaloista. Lisäksi erityisesti Masalan Sundsbergintien ja Espoon rajan välisellä matkalla maakaapeli tulee sijoittaa rautatien ja Kehä III:n väliin.

Kunnanvaltuusto myös täydensi kaavaehdotusta valtuutettu Kim Åströmin esityksestä siten, että datakeskuksen sähkönsyötön varmistaminen tehdään ympäristön, luonnon ja asukkaiden kannalta kestävällä tavalla. Lisäksi maakaapelointi ei saa aiheuttaa lähialueilla asuville terveydellistä häiriötä.

Valtuuston kokouksessa myös ehdotettiin koko kaavahankkeen pöydällepanoa lisäselvityksien ajaksi, mutta ehdotus kaatui äänestyksessä.
Kirkkonummen kunnan tavoitteena on, että suuren datakeskuksen hukkalämpö johdetaan kaukolämpöverkkoon. Tällöin sitä voidaan hyödyntää jopa 80 000 kotitalouden lämmitysenergiana Kirkkonummen ja Espoon alueilla.

Kolabackenin asemakaava-alue:
-pinta-ala 125 hehtaaria.
-rakennusoikeus melkein 333 000 kerrosneliömetriä
-datakeskuksen osuus reilut 258 000 kerrosneliömetriä
-toimitilarakennukset yhteensä noin 75 000 kerrosneliömetriä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.