Keravalla ja Nurmijärvellä valvotaan työpaikkojen radonia

65
Kuvituskuva

Työsuojeluviranomainen valvoo syksyllä 2021 Nurmijärvellä ja Keravalla työpaikkojen radonia. Valvonta kohdistetaan työpaikkoihin, joissa on toimintaa maan tasalla tai kellarikerroksessa.

Valvonnasta tiedotti Etelä-Suomen aluehallintovirasto elokuun lopussa.

– Tarkastuksilla valvotaan, että työpaikalla on tehty radonmittaukset ja toteutettu mittaustulosten perusteella tarvittavat toimenpiteet, kerrottiin tiedotteessa.
Tarkastukset tekee Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue.

Nurmijärvi ja Kerava lisättiin joulukuusta 2018 alkaen niin kutsutuiksi radonkunniksi, joissa mittaukset työpaikoilla ovat pakollisia. Radon on maaperästä sisäilmaan kulkeutuva näkymätön ja hajuton radioaktiivinen kaasu, joka lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään.

Työsuojeluviranomaiset ovat keränneet radonvalvonnan tietoja vuodesta 2019 lähtien. Valvonnassa on tarkastettu Forssassa, Jokioisissa, Karkkilassa, Kirkkonummella, Sipoossa ja Siuntiossa 943 sellaista työpaikkaa, jossa radonmittaukset tulee olla tehtyinä. Näistä työpaikoista vain 324 työpaikalla oli tehty mittaukset. Se oli 34 prosenttia valvontakohteista.

– Mittaukset olivat siis tekemättä 619 työpaikalla, mikä on 66 prosenttia valvontakohteista.

Aluehallintovirasto patistaa Nurmijärvellä ja Keravalla sijaitsevia työpaikkoja tekemään radonmittauksen, jos sitä ei ole vielä tehty. Ohjeet mittaukseen löytyvät Säteilyturvakeskuksen nettisivuilta.

Radonmittauksen tekeminen on työnantajan vastuulla.

-Radonmittauksen voi tilata esimerkiksi Säteilyturvakeskuksesta, jolloin sieltä lähetetään mittauspurkit työpaikalle, kerrottiin aluehallintoviraston tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.