Järvien vesikasvillisuutta kartoitetaan Kirkkonummella

Uudenmaan järvien vesikasvillisuutta kartoitetaan elokuussa 2021. Kartoitukset ovat osa laajempaa vesien tilan seurantaa, jossa kerätään tietoa myös veden laadusta, kaloista, pohjaeläimistä sekä levä- eli kasviplanktonlajistosta.

Loppukesän vesikasvikartoituksia tehdään Petäjäjärvellä ja Heparilla Kirkkonummella, Espoon Luukinjärvellä, Suolikasjärvellä Vihdissä sekä Lohjan Tesvärillä.

– Kartoitukset tehdään veneestä tai kanootista käsin tai kahlaten, käyttäen apuna vesikiikaria ja erilaisia kasviharoja. Kasvilajisto tutkitaan rannasta ulapalle päin suoria linjoja pitkin, niin pitkälle kuin kasveja riittää. Kasvillisuus muodostaa vyöhykkeitä, joissa erottuvat ilmaversoiset, kelluslehtiset, uposlehtiset ja pohjalla kasvavat pohjalehtiset kasvit, tiedotti Uudenmaan Ely-keskus elokuun 2021 alkupuolella.

Loppukesällä vesikasvillisuus on runsaimmillaan. Kartoitukset ovat osa laajempaa vesien tilan seurantaa, jossa kerätään tietoa myös veden laadusta, kaloista, pohjaeläimistä ja levä- eli kasviplanktonlajistosta.

Kesän 2021 kasvillisuuskartoitukset toteuttaa Biologitoimisto Jari Venetvaara Ky. Työn tilaajana on Uudenmaan ELY-keskus. Kartoitusten tuloksista laaditaan tulevana talvena raportti, joka on valmistuttuaan saatavissa Uudenmaan ELY-keskuksesta.