Keusote kutsuu asukkaita asukaspaneeleihin

Kuvituskuva.

Uusilla, puntaroivilla asukaspaneeleilla halutaan saada asukkaiden ääni kuuluviin hyvinvointialueen päätöksenteossa.

Puntaroiva asukaspaneeli on kansalaisosallistumisen muoto, jota Keusotessa kokeillaan yhteistyössä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa.

Puntaroiviin asukaspaneeleihin valitaan joukko alueen asukkaita satunnaisotannalla.

Tavoite on, että hyvinvointialueen päättäjät saavat asukaspaneeleiden lopputuloksena asukkailta harkitun ja jäsennellyn loppulausuman, jossa on suosituksia päätöksenteon tueksi.

Ensimmäinen asukaspaneeli pidetään marraskuussa ja kutsukirjeet on jo lähetetty.

Kutsutut on valittu satunnaisotannalla, jotta asukaspaneeleissa kuuluisi mahdollisimman kattavasti eri-ikäisten ja eri taustoista tulevien hyvinvointialueen asukkaiden ääni.

Kutsu on lähetetty 5000 Keusoten alueen asukkaalle ja paneeliin valikoituu ilmoittautuneista satunnaisotannan kriteerien mukaan noin 40 henkilöä.

– Kutsut on lähetetty Digi- ja väestötietovirastolta saadun satunnaisotoksen perusteella viidelletuhannelle 15–80-vuotiaalle asukkaalle. Asukaspaneeliin osallistujat valitaan ilmoittautuneiden joukosta siten, että he edustavat mahdollisimman kattavasti Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaita, kertoo Keusoten johtava asiantuntija Tero Seitsonen tiedotteessa.

Ensimmäisessä paneelissa käsitellään lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin vahvistamista.

– Lasten ja nuorten tilanne puhututtaa ja aiheuttaa huolta. Myös tilastojen perusteella lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin liittyvät asiat ovat ajankohtaisia. Keusoten päättäjät katsoivatkin, että tämä on juuri oikea aihe ensimmäiseen asukaspaneeliin, Seitsonen kertoo.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Nurmijärvi, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Pornainen ja Mäntsälä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.