Keravalaisten arkimatkoista 15 prosenttia tehdään joukkoliikenteellä

Muiden kehyskuntien tapaan myös keravalaiset suosivat eniten henkilöautoa arkipäivän matkoillaan.

HSL:n julkaisema liikkumistutkimus 2023 paljastaa, että Keravan asukkaiden Helsingin seudun sisällä tekemistä arkipäivän matkoista 15 prosenttia tehdään joukkoliikenteellä.

Joukkoliikenteen kulkutapaosuus on Keravalla siten Helsingin seudun kehyskuntien korkein. Kirkkonummella vastaava luku on 13 prosenttia, Järvenpäässä 9 prosenttia, Tuusulassa 7 prosenttia ja Nurmijärvellä 6 prosenttia.

Kävelyn kulkutapaosuus keravalaisten arkimatkoissa on 30 prosenttia ja pyöräilyn 11 prosenttia.

Henkilöauto on ylivoimaisesti suosituin kulkumuoto kaikissa Helsingin seudun kehyskunnissa. Henkilöauton kulkutapaosuus keravalaisten arkipäivän matkoilla on vuoden 2023 liikkumistutkimuksessa 43 prosenttia.

Järvenpään asukkaiden tekemistä arkimatkoista 48 prosenttia tehdään henkilöautolla. Nurmijärveläisten keskuudessa henkilöauton kulkutapaosuus on 60 prosenttia ja tuusulalaisten joukossa 62 prosenttia.

Helsinki edustaa kulkutavoissa aivan eri maailmaa kuin kehyskunnat. Helsinkiläisten Helsingin seudun sisällä tekemistä matkoista 28 prosenttia tehdään joukkoliikenteellä ja henkilöautolla vain 26 prosenttia. Kävelyn osuus on 36 prosenttia.

Helsingin seudun kuntien ja HSL:n yhdessä tekemään vuoden 2023 liikkumistutkimukseen osallistui yhteensä noin 11 000 satunnaisesti valittua yli 7-vuotiasta Helsingin seudun asukasta. Kukin osallistuja täytti yhden päivän ajan matkapäiväkirjaa. Lisäksi vastaajalta kysyttiin hänen yleisistä liikkumistottumuksistaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.