Keravan kirjastossa on tarjolla maksutonta lakimiesapua

Etkö itse löydä ratkaisua lakiongelmiin? Keravan kirjastossa voit pyytää apua lakimieheltä.

Joskus lakiasiat saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Aina ei välttämättä tiedä mitä jonkun lakiasian suhteen pitäisi tehdä ja apua ei välttämättä osaa etsiä netistä taikka aiheeseen liittyvästä kirjallisuudestakaan. Onneksi kuitenkin Keravan kirjastossa halutaan auttaa lakiasioiden kanssa pähkäileviä. Sen vuoksi Keravan kirjastossa saa maksutonta lakimiesapua kerran kuussa. Lakimies on tavattavissa kirjaston Uutistorilla torstaisin 17 – 19.

Neuvontaan ei varata aikaa, vaan lakimies Miia Lavonen ottaa asiakkaat vastaan jonotusjärjestyksessä. Neuvonta-aikaa on käytössä 15–20 minuuttia per asiakas.

Lakimiespäivystyksessä saa maksutonta neuvontaa oikeudellisissa asioissa. Lakimies kertoo, onko tarpeen hakea lisää asiantuntija-apua ja ohjaa tarvittaessa asiaan erikoistuneen lakimiehen tai oikean viranomaisen puoleen.

Päivystyksessä annetaan vain suullista neuvontaa. Siinä ei laadita asiakirjoja tai hoideta muita toimeksiantoja. Lakimiehen kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Lakimiespäivystyksen järjestää Lakiasiaintoimisto Lavonen, Ruotsalainen & Viljander Oy.

Lakimies tavattavissa kirjaston Uutistorilla seuraavanlaisesti syksyllä 2017:

​to 23.11.   klo 17 – 19 ​

​to 14.12.   klo 17 – 19

Kirjastoon myös pyhäpäivinä

Jos kirjastoon on muutoinkin asiaa, niin ne voi hoitaa melkein milloin vain itselleen sopii. Keravan kirjasto on nimittäin omatoimikirjasto, mikä tarkoittaa sitä, että kirjaston Uutistorin tiloja voi käyttää myös silloin kun henkilökunta ei ole paikalla. Uutistoria voi käyttää omatoimisesti sekä ennen kirjaston avaamista että kirjaston sulkemisen jälkeen joka päivä klo 06-22 välisenä aikana.

Omatoimikirjastoon pääsee myös pyhinä, jolloin kirjasto on koko päivän suljettu. Kirjaston palveluista käytössä ovat lehdet, lainattava pokkarikokoelma, kolme asiakastietokonetta (ei tulostus- eikä kopiointimahdollisuutta), Kirkes-hakuasema sekä lainaus/palautusautomaatti.​ Omatoimikirjastoa saavat käyttää kaikki, joilla on Kirkes-kirjastokortti ja siihen kuuluva nelinumeroinen pin-koodi. Omatoimikirjaston käytölle ei ole ikärajaa, mutta käyttö voidaan kuitenkin tarvittaessa estää, esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.