Kerava ja Sipoo samaan työllisyysalueeseen

kuvituskuva

Kerava ja Sipoo muodostavat yhteisen työllisyysalueen 1.1.2025 alkaen, kun julkisten työvoimapalveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta kunnille.

Valtioneuvosto päätti työllisyysalueista aiemmin ja vahvisti, että Keravan ja Sipoon työllisyysalue muodostetaan kuntien ilmoituksen mukaisesti. Kerava ja Sipoo tekevät parhaillaan yhdessä tiivistä valmistelutyötä järjestämissuunnitelman toimeenpanon osalta.

– Työllisyysalueen vastuukuntana toimii Kerava, joka vastaa palveluiden ja muiden toimenpiteiden yhdenvertaisesta saatavuudesta, tarpeen, määrän ja laadun määrittelemisestä, tuottamistavasta, tuottamisen valvonnasta sekä viranomaiselle kuuluvan toimivallan käyttämisestä, tiedottaa Keravan kaupunki.

Työllisyysalueen lakisääteisten TE-palveluiden järjestämisestä vastaa kuntien yhteisenä toimielimenä Keravan kaupunginhallituksen henkilöstö- ja työllisyysjaosto. Sipoon kunta osallistuu työllisyysalueen palveluja koskevaan päätöksentekoon tässä toimielimessä.

– Työllisyysalueen valmistelu rakentuu yhteistoimintasopimuksen sekä järjestämissuunnitelman perustalle. Molempien kuntien palvelutarpeita huomioiva järjestämissuunnitelma lähtee siitä ajatuksesta, että asukkaille turvataan TE-palvelut lähipalveluina ja työllisyysalue on kaksikielinen, kerrotaan Keravan tiedotteessa.

Työllisyysalueen valmistelun tueksi on perustettu Keravan ja Sipoon työllisyysalueen valmistelun ohjausryhmä, joka seuraa ja ohjaa valmistelun etenemistä ja ottaa kantaa sitä koskeviin kysymyksiin sekä linjaa tarvittaessa koko työllisyysaluetta koskevia asioita.

Ohjausryhmä toimii määräaikaisena 31.12.2024 saakka tai enintään siihen asti, kun työllisyysalueiden viranomaistoiminta ja -vastuu alkavat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.