Järvenpäähän vuokra-asuntoja taiteilijoille

Järvenpäähän kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle Ainolan alueelle valmistuu syksyllä 2023 Y-Säätiön M2-Kotien kerrostalo.

Osoitteeseen Myllytie 14 rakennettavan talon asunnoista osa on tarkoitettu taiteen ammattilaisille.

Osoitteeseen Myllytie 14 tulevaan taloon valmistuu 50 erikokoista vuokra-asuntoa.

M2-Kodit on osa Y-Säätiö-konsernia.

M2-Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-rahoitteisia asuntoja, ja ne vuokrataan ensisijaisesti henkilöille, joilla on suurin tarve saada oma koti. Näiden asuntojen asukasvalinnoissa on tulorajat.

– Järvenpään taiteilijatalossa kolmekymmentä asuntoa on varattu M2-Kotien asukkaille ja kaksikymmentä asuntoa on tarkoitettu esiintyvän taiteen ammattilaisille. Taiteilija-asunnot on tarkoitettu pääasiassa kulttuurialalla työskenteleville.

– Talon ylimpään kerrokseen tulee neljä ateljeeasuntoa, joissa huonekorkeus on jopa viisi metriä, joka mahdollistaa tilavan parviratkaisun. Lisäksi talon asukkaat voivat varata kerhohuoneen lyhytaikaisesti työtilaksi taiteen tekemiseen.

Järvenpään Myllytielle rakennettava kerrostalo on jatkumoa Helsingin Jätkäsaaren ja Tampereen Kalevan taiteilijataloille. Näissä taloissa osa asunnoista on varattu eri taiteen ammattilaisille. Talon julkisivua kuvittaa paikallisen taiteilijan Susanna Aution grafiikkakuva.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.