Vuoden järvenpääläinen 2023 on vastuullisuuden edelläkävijä ja visionääri

Järvenpään kaupungin perinteikkäässä itsenäisyyspäivän konsertissa 6.12. paljastettiin Vuoden järvenpääläinen 2023 -palkinnonsaaja. Tänä vuonna palkinto myönnettiin Vaatepuu-yrittäjä Soile-Maria Linnemäelle.
Soile-Marian yrittäjätarina alkoi halusta edistää itselle ja ympäristölle tärkeitä arvoja vastuullisuutta, ekologisuutta ja yhteisöllisyyttä, tyyliä unohtamatta. Ensimmäisen Vaatepuu-liikkeen hän avasi vuonna 2014 kotikuntaansa Järvenpäähän. Vuosien varrella liikeidea on laajentunut useiden liikkeiden verkostoksi. Samalla on syntynyt tunnettu brändi.

Kyseinen henkilö on toiminut vastuullisuuden edelläkävijänä. Hän on luonut konseptin, joka on kestänyt niin koronamullistuksen, verkkokaupan arkipäiväistymisen kuin kaupanalan murroksenkin. Helppoa ei varmastikaan ole ollut, mutta sisu, palo ja sinnikkyys ovat vieneet tätä visionääriä määrätietoisesti eteenpäin.

Tänä vuonna Soile-Maria on erityisen ajankohtainen henkilö. Hän on kerännyt paikalliset yrittäjät, yhdistykset ja toimijat yhteen pop up -joulukaupan ympärille. Soile-Marian aito innostus ja hulluus heittäytyä ovat tarttuneet. Jälleen hänen ideassaan toistuvat henkilölle tärkeät teemat paikallisuus, vastuullinen kuluttaminen ja yhdessä tekeminen. Järvenpään pop up Joulukaupasta on tullut ilmiö jo ennen sen avautumista.
”Henkilö on valoisa visionääri, joka tuo sekä yritystoiminnallaan että persoonallaan Järvenpäätä esille valtakunnallisesti. Vaatepuu on edelläkävijä, joka tuo toiminnallaan ihmisten arkeen iloa”, kuvataan ilmiannoissa.

”Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari on jakanut tätä perinteikkäistä palkintoa vuodesta 1978 lähtien. Tunnustuspalkinto myönnetään yhdistyksen toiminta-alueella ansioituneelle fyysiselle tai juridiselle henkilölle, joka on osoittanut kykyä parantaa alueen väestön taloudellista, sosiaalista tai henkistä hyvinvointia. Vuonna 2022 Vuoden järvenpääläiseksi valittiin Ilmaritorin perustaja Kirsi Janhunen”, kertoo tämän vuoden projektipäällikkö Salla Niemelä.

Vuoden järvenpääläistä haetaan julkisen ehdokasasettelun kautta. Tänä vuonna haku oli avoinna 6-22.11. Kyseessä on avoin haku ja ilmiannon palkittavasta voi tehdä kuka vain. Ehdokasasettelun päätyttyä palkintoraati kokoontui tekemään päätöksen voittajasta. Tänä vuonna palkintoraadissa toimivat: Petri Ovaska (Uudenmaan yrittäjien aluejohtaja), Terttu Sihvola-Rauttu (järvenpääläinen vaikuttaja), Iida Repo (yrittäjä ja taitelija) sekä projektiryhmästä Moussa Badji, Juha Latvala ja Salla Niemelä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.