Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi taiteilijakoti Suvirannan ostamisen

Järvenpään kaupunginvaltuusto aloitti tammikuun loppupuolella uuden toimintavuoden kokouksessaan Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa. Eniten keskustelua herätti tällä kertaa taiteilijakoti Suvirannan ostaminen. Taidemaalari Eero Järnefelt rakennutti Suvirannan itselleen työtilaksi ja perheelleen kodiksi vuonna 1901.

Tuusulanjärven rannalla sijaitseva ateljeekoti tontteineen ja piharakennuksineen on tähän asti ollut suvun omistuksessa yksityiskotina, ja sinne on vain ajoittain järjestetty opastettuja vierailuja. Nyt tavoitteena on liittää Suviranta osaksi Ainolan, Aholan, Villa Kokkosen ja Järvenpään taidemuseon muodostamaa kulttuurihistoriallisesti kiinnostavaa kohdekokonaisuutta. Valtuuston hyväksymään kiinteistökauppaan kuuluu noin kaikkiaan noin 1,9 ha maata, sillä sijaitsevat rakennukset sekä noin 2,05 ha vesialuetta.

Velaton kauppahinta oli 775.000,00 €. Kauppakirjassa kerrotaan, että myyjälle ja suostumuksen antajalle jää pysyvä henkilökohtainen elinikäinen asumisoikeus luovutuksen kohteena oleviin rakennuksiin. Lisäksi myyjän pojalle jää henkilökohtainen elinikäinen käyttöoikeus piha- ja saunarakennukseen.

Näin kauppaa kommentoitiin Järvenpään julkisella Facebook-sivulla:

”Hyvä juttu. Ja ihan hyvä, että nykyinen omistaja saa asua elinaikansa loppuun siellä.”

”Hieno päätös. Järvenpään kulttuurihistoria on se, mikä tuo alueelle matkailijoita läheltä ja kaukaa. Muualla rakennetaan näitä huvikumpuja, mutta Järvenpäässä on tarjottavaa ihan omasta takaa.”

”Kaupunki vain omistaa… Näin täällä ”rikkaassa” Järvenpäässä. Ei taida olla ihan halpaa lystiä pitemmässä juoksussa.”

”Järvenpään talous on aika ahtaalle olisi varmaan ollut parempaakin käyttöä rahalle ja kun ei vielä tiedetä mitä ovat korjauskustannukset.”

”Järvenpää sai mahtavan lisän kulttuuritarjontaan. Tämä on vuosisadan kulttuuriteko niin kaupungilta kuin omistajasuvultakin. Sydämellinen onnentoivotukseni.”

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.