Järvenpää on mukana elämysoppaassa Elävät juuret

Tuusulanjärven lähiseudun museot kutsuvat matkalle löytämään uudenlaisen yhteyden kulttuuriin ja luontoon juuri julkaistun Elävät juuret -elämysoppaan avulla.

Oppaassa esitellään yli 40 erilaista tapaa kokea alueen museoita, taiteilijakoteja ja ravintoloita.

– Haluamme kannustaa matkailijoita ja lähialueen asukkaita vierailemaan alueen upeassa museokeskittymässämme. Verkosta löytyvä digitaalinen elämysopas tarjoaa vinkkejä erityisesti omatoimimatkailijoille, kertoo Elävät juuret -projektikoordinaattori Maria Kuusela Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

– Elämysoppaassa esitellään museoiden ja ravintoloiden elämystarjontaa erilaisista näkökulmista. Kaikissa elämyksissä yhteistä on luontoyhteys, kestävyys ja rauhoittuminen tärkeiden asioiden äärelle.

Visuaalisesti näyttävä Elävät juuret -elämysopas on yhdentoista museon yhteinen projekti, joka herättää huomaamaan, kuinka upeita ja mielenkiintoisia kulttuurikohteita Järvenpään, Keravan ja Tuusulan lähiseutu on pullollaan.

Elävät juuret -elämykset ovat teemoitettu kolmeksi erilaiseksi reitiksi: Kulttuurireitiksi, Kokemusreitiksi ja Puuhareitiksi.
Kulttuurireitti vie Tuusulanjärven ja lähiseudun maisemaan tarkastelemaan kauneutta ja luontoyhteyttä perinteisempien museokokemusten, kuten näyttelyiden ja teemaopastusten muodossa.

Kokemusreitti tarkastelee kohteita draamaopastusten, erikoisnäyttelyiden, kulisseihin kurkistuksen, 360-nykytaidekokemusten ja aistien kautta.
Puuhareitillä seikkailevat lapset ja lapsenmieliset. Puuhareitiltä voi löytää taiteilijakotien jännittäviä puutarhoja, museoiden lastenohjelmaa ja jännittäviä retkiä sekä lapsille suunniteltuja eväitä. Museoiden ja kulttuurikohteiden lisäksi Elävät juuret ulottuvat myös alueen idyllisiin ravintola- ja luontokohteisiin.

– Kulttuuri ja luontoyhteys -teema näkyy vahvasti myös Elävät juuret -ravintolaelämyksissä luomun, lähiruuan ja uniikkien miljöiden merkeissä, sanoo Maria Kuusela.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.