Järvenpää linjasi: uusille pientaloalueille keskitetyt jätepisteet

Kuvituskuva

Järvenpäähän tulevaisuudessa asemakaavoitettavilla ja rakennettavilla uusilla pientaloalueilla ei jokaisella kiinteistöllä ole omaa jäteastiaa, joka käytäisiin tyhjentämässä.

Uusilla pientaloalueilla aiotaan ottaa käyttöön jätteiden lähikeräyspisteet, joiden tarkoituksena on korvata yksittäiset kiinteistökohtaiset jäteastiat ja keskittää pientalovaltaisten alueiden jätehuolto kiinteistöjen läheisyydessä sijaitsevaan yhteiseen jätekeräyspisteeseen.

Lähikeräyspisteillä tarkoitetaan tietyille kortteleille tai tietylle kiinteistöjoukolle kohdennettua alueellista jätehuoltojärjestelmää. Lähikeräyspiste ei ole yleinen, kaikille avoin kierrätyspiste.

Järvenpään kaupunkikehityslautakunta hyväksyi lähikeräyspisteen suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon periaatteet 21. syyskuuta.

– Lähikeräyspisteen toteuttaminen edellyttää uusilla asuinalueilla ennakoivaa toimintaa maankäytön, kaavoituksen, suunnittelun ja toteutuksen osalta. Kaupungin osallistuminen edellyttää lisäksi maa-alueen varaamista lähikeräyspisteen toiminnoille, sekä lähikeräyspisteen suunnittelua ja rakentamista, jotta jätehuollon järjestäminen on mahdollista kiinteistöjen valmistuessa, linjataan kaupunkikehityslautakunnan päätöksessä.

Kaupungin mukaan ratkaisu mahdollistaa kiinteistöillä syntyvien jätteiden paremmat kierrätysmahdollisuudet ja vähentää olennaisesti keräilyautojen liikennettä pientalovaltaisella asuinalueella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.