Hyrylässä on avattu uusi päiväkoti

Kuvituskuva

Hyrylässä on käynnistynyt 1. elokuuta toiminta uudessa päiväkodissa, joka kantaa nimeä Martta Wendelin.

Ovensa avanneessa päiväkodissa aloitti ensimmäisenä päivänä 57 lasta ja 27 työntekijää tutustuen uusiin tiloihin ja toimintamahdollisuuksiin. Osa lapsista aloittaa myöhemmin elokuun aikana.

Kaikki päiväkoti Martta Wendelinin rakennuksen tilat on suunniteltu monikäyttöisiksi ja muuntojoustaviksi, joten niistä on iloa paitsi päiväkodin henkilökunnalle ja lapsille, niin myös muille kuntalaisille.

– Tarkkaan harkittujen tilaratkaisujen ansiosta lapset voivat toimia heille tärkeissä omissa pienryhmissä. 10-ryhmäisessä päiväkodissa on paikkoja syksyllä 2022 kaiken kaikkiaan noin 180 lapselle, tiedotti Tuusulan kunta.

Päiväkodin rakennus valmistui kunnan mukaan aikataulussaan.

Edeltävät kesäviikot ennen toiminnan käynnistymistä ovat sisältäneet tilojen kalustamistyötä ja viherpiha-periaatteella toteutetun piha-alueen viimeistelyä. Päiväkotitoiminnan käynnistyttyä piha-alue on myös asukkaiden vapaassa käytössä iltaisin ja viikonloppuisin.

Päiväkodin tilat tuottavat hyötyä myös monenlaisille harrastustoiminnoille. Esimerkiksi liikuntasali on suunniteltu yhteistyössä Keski-Uudenmaan tanssiopiston kanssa, joka tulee käyttämään salia iltaisin sirkuksen opiskeluun. Myös ateljee soveltuu taiteen perusopetukseen sen eri muodoissaan.

– Monikäyttöiset tilat ja liikkumaan kannustava piha-alue tarjoavat asukkaille mahdollisuuksia yhteiseen toimintaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.