HSL-alueen asukkaiden tyytyväisyys joukkoliikenteeseen korkealla tasolla vuonna 2020

Kasvomaski, HSL

HSL-alueen asukkaat olivat viime vuoden BEST-tutkimuksen mukaan varsin mieltyneitä joukkoliikenteeseensä, sillä 76 prosenttia vastaajista kertoi olevansa siihen tyytyväinen, HSL tiedotti.

Tulos oli samalla tasolla kuin vuonna 2019 ja se toi HSL-alueelle Euroopan kaupunkialueiden välisessä vertailussa tällä kertaa kolmannen sijan.

Edelle nousivat tutkimuksessa ensimmäistä kertaa mukana olleet kotimaiset kilpakumppanit Turku ja Tampere, joista kummassakin tyytyväisyysprosentti oli yli 80.

Vastaajat arvioivat kymmentä joukkoliikenteen laatutekijää. HSL-alue menestyi lähes kaikilla mittareilla muita BEST-kaupunkeja paremmin. Tutkimuksessa käytettiin ensimmäistä kertaa NPS-kysymystä suositteluhalukkuuden mittaamiseen. HSL-alueen NPS-luku oli selvästi muita osallistujakaupunkeja korkeammalla.

HSL-alueen asukkaat olivat muiden kaupunkien vastaajia tyytyväisempiä myös joukkoliikenteen luotettavuuteen, matkustusmukavuuteen sekä tiedonsaantiin liikenteestä.
Koronapandemia ilmeisesti näkyi joidenkin yksittäisten kysymysten tuloksissa. Vastaajien tyytyväisyys laski vuoteen 2019 verrattuna muun muassa joukkoliikennevälineiden siisteyteen. HSL-alueen asukkaiden turvallisuudentunne joukkoliikenteessä oli samalla tasolla kuin BEST-kaupungeissa keskimäärin, mutta turvallisuudentunne oli kuitenkin alemmalla tasolla kuin vuonna 2019.

Vuoden 2020 tutkimukseen vastasi HSL-alueella noin 2 100 henkeä ja mukana oli vastaajia kaikista HSL:n jäsenkunnista. Tutkimusta tehtiin koko vuoden ajan tammikuusta joulukuuhun. Mukana olivat myös Bergen, Geneve, Kööpenhamina, Oslo, Rotterdam-Haag, Tampere, Trondheim, Tukholma ja Turku.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.